Yanal: U21'deki Futbolcular Birkaç Yıl İçinde A Milli'de Boy Gösterecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, U21 Milli Takımı'ndaki futbolcuların, birkaç yıl içinde A Milli Takım’da boy göstereceğini söyledi.

Yanal, U21 takımının ülke futbolunda önemli isimler olacak oyunculardan kurulu olduğunu bildirdi.

Yanal, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar'la birlikte Ümit Milli Takım'ın yarın (6 Eylül) Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda İrlanda Cumhuriyeti ile oynayacağı 2013 UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup maçı öncesi statta bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Yanal, A Milli dışındaki milli takımların Türkiye’deki bütün maçlarını Anadolu şehirlerinde oynatmayı ve oradaki futbolseverlerle milli takımı biraraya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bunu da yaklaşık iki yıldır yaptıklarını vurgulayarak, futbolun seyirciyle bütünleştiği zaman keyifli hale geldiğini ifade etti.

Şu anda U21 kategorisinde oynanacak karşılaşmadaki futbolcuların, birkaç yıl içinde A Milli Takım'da boy göstereceğini aktaran Ersun Yanal, “U21 takımımız, ülke futbolunda önemli isimler olacak oyunculardan kurulu. Futbolumuz, son 10 yıldır çok değişik aşamalardan geçti. Bu aşamaların içinde hepimizin şahit olduğu gelişim ve sonuçlar var. Özellikle 1990 yılların sonu ve 2000’li yılların başından sonra önemli başarılar elde edildi. Bir takım, kötü olayları bile fırsat olarak değerlendirmeli.” dedi. Manisa ve Ege Bölgesi'nin bu konuda oldukça birikimli olduğuna dikkat çekerek, "Burada, keyfin aracı olan futbolun biraraya gelindiğinde ne kadar güzel olduğunu göstermek için beraberiz. Hep beraber yarın bu keyfi yaşayalım.” şeklinde konuştu.

Yarınki maçın, Ümit Milli Takım'ın grubunda oynayacağı önemli müsabakalardan birisi olduğunu belirten Yanal, “Grubumuzda İtalya var, Macaristan var. Yarın oynayacağımız rakibimiz de deneyimli ve iyi bir ekip. Bu gruptan çıkmayı hedefliyoruz ama her şey gelişime odaklı. Buradaki yaş gruplarında sonuca gidelim ama bir taraftan da önemli olan, bu oyuncularımızın ülke futbolunun vitrinlerinde uzun süre ve kaliteli yer almasını sağlatmak.” dedi.

Türk futbolunun kritik bir dönemden geçtiğini söyleyen Yanal, şunları kaydetti: “Ümit Milli oyuncularının seçildiği yerler, diğer takımlarımız. Yavaş yavaş üst liglerdeki profesyonel takımlarımızın oyuncuları olmaya başladılar. Türk futbolunda bir kaos var. Biz de U21 takımızdaki oyuncularımızla birtakım belirsizlikler yaşadık ama bir taraftan da bunu olumlu görüp şans olarak değerlendirmek gerekiyor. Takımımızın kaliteli olduğunu düşünüyorum. Çok deneyimli ve iyi futbolcularımız var. Avusturya’dan da kaliteli bir takımız. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum.”
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Koşar ise Manisalılar ve Ege’deki futbolseverlerin bu maça da teveccüh göstereceklerine inancının tam olduğunu söyledi. Maçın ücretsiz olduğunu hatırlatan Koşar, resmî olduğu için taraftarların davetiyeyle içeri alınacağını, davetiyelerinse gişelerden, şehrin belirli yerlerinden, sivil toplum kuruluşları ve Gençlik Spor Müdürlüğü’nden edinilebileceğini sözlerine ekledi.