Ümit Milli Takım-irlanda Maçına Doğru

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, "Eğer bu ülkenin genleri Mesutlar, Nuriler yetiştirebiliyor ise o kadar azınlığın içerisinde, bu ülke yaklaşık 14 milyon çocuğun içerisinde çok daha fazlasını yetiştirme imkanına sahip" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar ve TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, yarın Manisa'da oynanacak olan Ümit Milli Takım, İrlanda Cumhuriyeti maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantında milli takım ve Türk futbolu üzerine açıklamalarda bulunan Yanal, Türk futbolunun kaos döneminden geçtiğini ve bunun etkisini zaman zaman Ümit Milli Takımdaki futbolcularda da gördüklerini kaydetti

Türkiye'de Manisa'daki gibi kendini kanıtlamış statlara bu tür organizasyonlar verip, Türk futbolunu daha ileriye götürme çabası içerisinde olduklarını belirten TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, "Yarın Manisa'mızda İrlanda'yı konuk edeceğimiz resmi milli maçımız var. Manisa'ya, Egeye Türkiye'de kendini böyle kanıtlamış statlara bu tarz resmi maçları verip, Türk futbolunu daha ileriye götürmek için büyük çaba içerisindeyiz. Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu maçın ücretsiz olmasına karar verdik amaresmi maç olduğu için davetiyeli olacaktır. Davetiyeleri de insanlarımız şehrin belirli yerlerinden, sivil toplum kuruluşlarından, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzden ücretsiz temin edebililer. Fair Play çerçevesi içerisinde milli takımımıza başarılar diliyorum. Yine yarın akşam saat 21.30'da Milli Takımı'mızın Avursturya ile Viyana'da oynayacağı maçta millilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. "BU GRUPTAN ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ" A Mili Takım dışında kalan milli takımların maçlarını Anadolu şehirlerinde oynatmayı ve oradaki futbol severlerle milli takımları buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, "Yaklaşık 2 yıldan beri bunu devam ettiriyoruz. Hep beraber yarın bu keyfi yaşayalım. Futbol bir araç, sonuçta toplumları bir araya getiriyor. Rakibimiz ile oynayacağımız maçta da böyle bir atmosfer olacak. Ümit Milli Takımımızın grubunda oynayacağı önemli maçlardan bir tanesi olacak. Grubumuzdaİtalya var, Macaristan var ve yarın oynayacağımız rakibimiz de deneyimli bir ekip. Bu gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Ama tabi her şey gelişime odaklı. Elbette ki sonuca gidelim ama ondan önce buradaki futbolcularımızın hedef olan A Milli Takımımızın, ülke futbolunun vitrinlerinde uzun süre kaliteli bir şekilde yer almasını sağlatmak" şeklinde konuştu

"A MİLLİ TAKIMIMIZIN POZİSYONU SON DERECE KRİTİK" A Milli Takımın pozisyonun son derece kritik olduğunu belirten Yanal, "A Milli Takımımızın da yarın çok önemli bir karşılaşması var. Son oynanan maçlarda lehimize olan bir sonuç ortaya çıktı. Ama futbolun ne kadar zor olduğu ortada. Rakip ne olursa olsun artık bu oyunu doğru oynadığında rakibin zayıfı, kuvvetlisi yok. O yüzden yarın da her iki milli takımımızın da oynayacağı maçlarda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"BİR KAOS VAR" Toplantının ardından basın mensuplarının Türk futbolunun geleceğine yönelik sorularına cevap veren Yanal, "Ümit Milli Takımlarımızdaki oyuncularımızın da seçildiği ve geldiği yer, takımlarımızın içerisinden yani onlar artık kendi takımların oyuncuları olmaya başladılar. Türk futbolu belli bir dönem içerisinde geçiyor. Bir kaos var. Bizde canlı bir şekilde Ümit Milli Takımımızdaki oyuncularımızda bir takım belirsizlikleri yaşadığımızı, ama bir taraftan da bunu olumlu görmek bir şans olarak değerlendirmekgerekiyor. Futbolun içerisinde ne ilk ne son kaoslar. Birçok ülke yaşadı, Türkiye de yaşıyor. Ben bizim takımımızın kaliteli olduğunu düşünüyorum. Çok deneyimli, iyi oyuncularımız var. Avusturya'dan daha kaliteli bir takımız. Biz yarın oynayacağımız karşılaşmada, rakibimizden de daha kaliteli, bir takımız. Ben iyi bir sonuç olmasını temenni ediyorum, inanıyorum da" şeklinde görüş belirtti. "BİZ KAYNAK ÖZENİNİ YİTİRDİK" Ülke futbolunun son 15 yıldaki grafiği incelendiğinde, inişli çıkışlı bir grafik sergilediklerini kaydeden Yanal, şöyle devam etti: "Bu ülkede futbol çok seviliyor. Çok uygun bir nüfusa da sahip. Yaklaşık 14 milyon civarında futbol oynayabilecek genç var. Kulüplerimizin duyarlılığını arttırmak zorundayız. Biz de kaynak var, bizde çocuk var, bizde her türlü iklim müsait. Biz birazcık organizasyon problemi yaşıyoruz. Eğer bu ülkenin genleri Mesutlar, Nuriler yetiştirebiliyor ise o kadar azınlığın içerisinde, bu ülke yaklaşık 14 milyon çocuğun içerisinde çok daha fazlasını yetiştirme imkanına sahip. Dolayısıyla bizim doğru organizasyonyapmamız gerekiyor. Biz kaynak özenini yitirdik. Yani, bizim önümüzdeki yıllarda yıldız olarak yetiştireceğimiz oyuncularımızı istihdam edeceğimiz kaynağın özenini yitirdik. Bu hepimizin suçu. Evet futbol bir kaosun içerisinde, bir problemin içerisinde. Bu bir şanstır. Buradan başlayarak bunu değiştirebileceğimizi ben her zaman umut ediyorum ve inanıyorum." KEMAL ÖZDEŞ DEĞERLENDİRMESİ Manisaspor'da Teknik Direktörlüğe getirilen ve milli takımlarda da Ersun Yanal'ın yardımcılığını yapmış Kemal Özdeş hakkında da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yanal, "Önünde tabi kolay bir süreç yok. Çünkü acımasız bir başarı kültürü oluşturduk. Kazan, kazan; kazanmadığın gün yoksun. Ama ben öyle olmayacağını düşünüyorum. Hem Manisalı olması, hem belli bir alt yapıda bulunmasından dolayı. Çünkü alt yapılarda da çalışmıştır. Bence bugün Türkiye'de altyapıları en iyi tanıyan kişilerden bir tanesidir.Bu bir zaman ve süreçtir. 2-3 haftayla değerlendirirseniz, dünyanın hiçbir yerinde bir teknik adamın bence 2-3 haftada girip de bir şeyleri değiştireceğini ben hiç düşünmüyorum. Yok böyle bir şey" yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA