Türkiye, İspanya'yı Devirdi

A Milli Takım Baş antrenörü Orhun Ene, İspanya karşısında alınan 65-57'lik galibiyet sonrasında bir açıklamada bulundu.

Ene, "Büyük Britanya galibiyete ulaşınca ekstra bir motivasyon oldu" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ene, çok farklı iki gün yaşadıklarını belirterek, "Dün akşam gerçekten Türkiye'de bizden başarı bekleyen insanların da durumunu düşünebiliyoruz ama aynı şekilde biz de dün akşamı çok kötü geçirdik ve bir turnuvada yapılabilecek en kötü hatayı yaparak ölüm kalım maçını kaybettik. Bugün de İngiltere'nin sayesinde İspanya maçına çıktık. Kazandık elbette bu bizim için çok önemli bir adım. Bir galibiyet daha aldık ama iki tane çok farklı şeyyaşadık. Turnuva genelinde Litvanya da dahil olmak üzere aslında çok kötü oynamadık. Büyük bölümünde iyi oynadığımız maçlar vardı. Polonya maçını hiç bunların arasına koymuyorum çünkü Polonya maçı için hiçbir mazeret bulamıyorum" dedi.

Savunma özelliği ağır basan bir takım oldukların söyleyen Ene, "Her takımı yenecek şekilde sahaya çıkan, gücü olduğunu bilen Türk takımı ruhunun uyandığını düşünüyorum 2010'daki. Herkesi tebrik ediyorum ama Polonya maçını da hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini ve bunun bize ders olması gereken bir tecrübe olduğunu hatırlatıyorum. Bizi hem sevindirecek hem üzecek tarafı olan bir durumdayız ama oraya bir şekilde gidip bir iddiamızın olması önemli. Bu tip durumların sonucundaki takımlar daha motive olupdaha ritmini bulup diğer turları daha iyi oynadıklarının geçmişte de örnekleri vardır. Şimdi bütün gayretimizle oraya gidip çeyrek finale kadar gideceğimizi ve eğer kendi basketbolumuzu oynarsak burada yaşadıklarımız kadar da zorlanmayacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kendi motivasyonlarının ötesinde asıl motive unsurunun İngiltere olduğunu kabul eden Ene, İspanya'yı yenen tek ekip olmanın mutluluğunu duyduğunu ancak bunun Polonya maçında kaybedilen prestiji telafi etmediğini sözlerine ekledi.

Ender Arslan, İngiltere'nin galibiyetinin kendilerine müthiş moral sağladığını belirtti ve bu sayede bugün çok iyi bir takım olan İspanya'yı mağlup ettiklerini söyledi.

Milli oyuncu Ersan İlyasova ise "Sonuçta dün çok kötü bir maç kaybettik. Herkes üzüldü tabi ama sonuçta basketboldur bir şans daha tanıdı bize o yüzden bu şansı iyi kullandık diye düşünüyorum. İspanya'yı yendik. Bunu önümüzdeki turda şans olarak kullanmak istiyoruz. Aynı şekilde hata yapmadan devam etmek istiyoruz" dedi.

Ömer Onan da "Biz de iyi takımız sonuçta dünya ikincisiyiz. Bir gece önce neredeyse turnuvayı sonuçlandırıyorduk. İngiltere'nin mücadelesinden dolayı turnuvaya geri döndük. Öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Biz de madem geri döndük bunun hakkını vermemiz gerekiyordu ve sahada tüm arkadaşlarım çok yürekli oynadı. Müthiş bir baskı kurduk ve sonuna kadar da bırakmadık ve kazandık. Şimdi turnuvaya moralli başlıyoruz. Şimdi hedefimiz ilk sekiz ondan sonra da madalyaya kadar gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Emir Preldzic, maç sonrası duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Bu bizim için gerçekten çok iyi bir gündü. Önce İngiltere kazandı ve biz de gerçekten iyi mücadele etmemiz gerektiğini biliyorduk. İlk çeyrekte onlar gerçekten iyiydi ama sonra biz kontrollü şekilde öne geçtik. Tüm takımımı tebrik ediyorum." İSPANYA CEPHESİ Maç sonrası yapılan basın toplantısında ilk olarak sözü İspanyalı oyuncu Felipe Reyes, maça iyi başladıklarını ancak sonrasında kontrolü kaybettiklerini söyledi.

İspanyol Teknik Direktör Sergio Scariolo ise maçta hiçbir zaman doğru tempoyu yakalayamadıklarını anlatarak karşı takımda var olan frekans ve elektriğin kendi takımlarında bu akşam var olmadığı için maçı kaybettiklerini söyledi.

Milli takımın otobüsü ise maç sonrası otellerine dönüş yolunda taraftarlarca kesilerek tezahüratlar ve alkışlarla uğurlandı.

Kaynak: İHA