Ömer, Sinan, Oğuz ve Ender: İpten Döndük

2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tura çıkmayı başaran A Milli Basketbol Takımı'nın 4 as oyuncusu Ömer Onan, Sinan Güler, Oğuz Savaş ve Ender Arslan, yüreklerini ortaya koyduklarını ve kazanarak ipten döndüklerini söylediler.


A Milli Basketbol Takımı'nın İspanya'yı 65 - 57 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Ömer Onan, takım olarak büyük bir iş başardıklarını belirterek, “İpten döndük.” dedi.

Polonya’yı yenerek A Milli Basketbol Takımı'nın ikinci tura yükselmesini sağlayan Britanya’ya teşekkür eden Ömer Onan, “Dün akşam oynadığımız Polonya maçının ardından turnuvanın bittiğini düşünüyorduk ve çok üzgündük ama bugün Britanya’nın Polonya’yı yenmesiyle birlikte her şey yeniden başladı.'' diyerek, şöyle konuştu:
''Biz Polonya maçının ilk yarısını iyi oynayamamıştık ama ne zaman oyuna yeniden ortak olduk bu sefer de Rus hakemle karşılaştık. Bugün de kolay olmadı. Çok zorlu bir mücadele verdik. İyi bir takım olduğumuzu zaten biliyoruz. Litvanya’ya karşı da iyi oynamıştık ama maçın sonunu getirememiştik. Bu maçta daha iyiydik. Hak ettiğimiz galibiyet aldık. İpten döndük ama kazanmayı bildik. Bu maç bize moral verdi. Sırbistan, Almanya ve Fransa’ya karşı oynayacağız. Bundan sonra hakem üçlüleri ortada maç yönetirlerse her maçı kazanmaya talibiz. Moral bozmayacağız ve ilk 8’e kalacağız.”

SİNAN GÜLER: TAKIM OLARAK BİRBİRİMİZE İNANDIK
Milli oyunculardan Sinan Güler ise, 12 Dev Adam’ın İspanya karşısında aldığı galibiyet sonrası bulunduğu değerlendirmelerde, takım olarak birbirlerine inandıklarını ve maçı da kazandıklarını söyledi.

Sinan Güler, “Öncelikle herhalde Büyük Britanya’ya teşekkür etmeliyiz. Polonya’ya yenilmemizin en büyük nedeni istediğimiz tempoya giremememizdi. Moralimiz üçüncü çeyrekte düştü. Ama biz takım olarak birbirimize inandık. Bu maçı kazanacağımızı ve Büyük Britanya’nın da galip geleceğini düşünüyorduk. Kazanmak bize avantaj sağladı. Mutluyuz ve motive durumdayız” şeklinde konuştu.

“Takım olursak neler yapabileceğimizi gösterdik.” diyen Oğuz Savaş ise, takım olarak mücadele ettiklerinde neler yapabileceklerini gösterdiklerini söyledi.

Ay - yıldızlıların, İspanya karşısında aldığı galibiyetin önemine vurgu yapan Oğuz Savaş, 65 - 57’lik muhteşem galibiyeti hakettiklerini de belirterek, “Büyük Britanya’nın Polonya karşısında aldığı galibiyetle karşılaşmaya moralli çıktık. Aslında biz ne olursa olsun bu maçı kazanmaya kendimizi hazırlamıştık. Galibiyete ulaştığımız için de mutluyuz.” dedi.

İspanya karşısında takım olarak iyi mücadele ettiklerini kaydeden Oğuz ayrıca, “Zaman zaman maç içerisinde tıkandığımız dönemler oldu. Skor bulamasak bile potamızda sayı görmedik. Bu da bize galibiyeti getirdi. Litvanya karşılaşmasına oranla maç sonunu daha iyi oynadık. Dün bambaşka şeyler görürken, bugün farklı şeyler düşündük. İyi mücadele ettiğimiz zaman neler yapabileceğimizi gösterdik” açıklamasında bulundu.

ENDER ARSLAN: YÜREĞİMİZİ SAHAYA KOYDUK
2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda ilk turdaki son maçında İspanya’yı 65-57 yenen A Milli Basketbol Takımı'nın oyuncularından Ender Arslan da, takım olarak müthiş bir galibiyet aldıklarını söyledi.

İspanya maçında yüreklerini sahaya koyduklarını belirten Ender Arslan, “Dün çok büyük bir hata yaptık ve bu bize çok pahalıyla mal olabilirdi ama bugün Büyük Britanya biz büyük bir iyilik yaptı. Bu da bizim için müthiş bir doping oldu ve müthiş bir galibiyet aldık. Son periyodu çok iyi oynadık. Böyle güçlü bir takımı yendik. Geri kalan maçlarda dün yaptığımız hatayı tekrarlamamalıyız. Bu galibiyeti de dün doğum günü olan eşime armağan ediyorum.” şeklinde konuştu.