Samsunspor Yeni Sezonu Açtı

Süper Lig'in yeni takımı Samsunspor, 2011-2012 futbol sezonunu açtı.

19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı sezon açılış etkinliğinde ses sanatçısı Ebru Yaşar konser verdi. Futbolcuların tanıtım töreni öncesinde tribünlere hitaben konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ligin hayırlı olmasını temini ettiklerini belirtirken, terörle mücadelede şehit düşenleri anarak, yakınlarına baş sağlığı diledi. Kılıç, "Bu coğrafyada tek vatan tek millet ve tek bayrak olarak sonsuza kadar var olacağız" dedi.

Tüm takımlara başarı dileklerini ileten Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Spor kenti olma yolunda, 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonun temelini attık. Bu tesis 30 milyona TL'ye mal olacak. Salon 29 Ekim 2012 Samsun'da hizmete açılacak. 'Stadyum Samsun' için ise 2011 için bütün süreci tamamlayacağız. Önümüzdeki 2 yılın sonunda modern çağdaş Avrupa tarzında, koşullarında bir stadyuma kavuşturacağız. Turizm, sağlık kenti Samsun oluyoruz. Spora yönelik yatırımlarla spor kenti Samsun olacağız. 2011 yılında da Samsun olimpik yüzme havuzu kazandıracağız. Bayan Basketbol kulübüvar. Atakum ilçemizde de bin 500 kişilik kapalı spor salonunun temelini atacağız. Bafra ilçesinde 2 bin kişilik, Çarşamba ilçesinde 5 bin kişilik spor salonunu Samsun'a kazandıracağız." Kılıç, yeni spor kanunlarının yürürlükte olduğunu hatırlatarak, özellikle taraftarların takımlarına zarar vermemesi için daha dikkatli olmalarını istedi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz ise hem sportif, sosyal hem de kültürel alanda adından söz ettiren Samsun'u oluşturmak için bir arada olunduğunu kaydetti. Yılmaz, "Etik kurallara bağlı olacağız, inancımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Halkımızın gerekli desteği vereceğine inanıyorum. İlimize yakışır şekilde takımımıza sahip çıkacağız. Bize yakışır bir şekilde sezonumuzu bitirmek için söz vermemiz gerekir. Şiddet yasamızın gereklerinin ise yerine gerilmesi için özen gösterilmelidir.Samsunlu bakanımızı mahcup etmeden kanunlar kapsamında sezonu geçireceğiz" diye konuştu.

Daha sonra, Samsunsporlu futbolcular, yönetim ve idari kadrosu tek tek anons edilerek taraftarlara tanıtıldı

Kaynak: İHA