Kerem Tunçeri Antrenmana Çıktı

A Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyun kurucusunun, Litvanya ile yapılan EuroBasket 2011 A Grubu maçında yüzüne aldığı darbenin şiddeti, bugünkü idmanda net bir şekilde gözler önüne serildi.


Ev sahibi Litvanya ile yapılan A Grubu maçında yüzüne darbe alan tecrübeli oyun kurucu Kerem Tunçeri, ay - yıldızlıların bugünkü antrenmanına gözü morarmış bir şekilde çıktı.

Kerem Tunçeri, 2 Eylül Cuma günü Panevezys’deki Cido Arena’da oynana karşılaşmanın son periyodunda, mücadelenin bitmesine 6 dakika kala Litvanyalı guard Rimantas Kaukenas’ın müdahalesi sonucu yerde kalmış ve geçirdiği sarsıntı nedeniyle oyuna devam edememişti. 12 Dev Adam, en kritik bölümünde çok önemli bir oyuncusundan mahrum kaldığı mücadeleyi 68-75 kaybetmişti.
A Milli Takım'ın sağlık ekibi, maç sonrasını Kerem Tunçeri’nin elmacık kemiğine aldığı darbe nedeniyle baş dönmesi ve mide bulantısı şikâyetlerinin olduğunu açıklamıştı. Tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırılan milli yıldız, takımının dün akşam yaptığı antrenmana katılamamıştı.

Fakat hatırlanacağı gibi Sreten Radovic (Hırvatistan), Spyridon Gontas (Yunanistan) ve Sergiy Zashchuk’dan (Ukrayna) oluşan hakem üçlüsü, Kerem Tunçeri’ye yapılan sert harekete sportmenlik dışı faul vermek bir yana, ev sahibi Litvanya aleyhine düdük bile çalmamışlardı.

Grup birinciliği, 2012 Londra Olimpiyatları vizesi ve madalya yolunda büyük önem taşıyan Litvanya maçında bir kırılma anı niteliğindeki bu hatalı karar karşılaşmanın gidişatını da etkilemişti.

Hakemlerin faul olarak değerlendirmediği pozisyonda Kerem Tunçeri’ye yapılan müdahalenin ne kadar sert olduğu da bugün net bir şekilde gözler önüne serildi. Deneyimli oyun kurucunun yüzü, A Milli Takım'ın sabah idmanında objektiflere yansıdı.