Büşra Tosun, Ümit Genç Akdeniz Karate Turnuvası'nda Birinci Oldu

Hendek Belediyesi Karate Takımı sporcularından Büşra Tosun, İtalya'da düzenlenen Ümit Genç Akdeniz Karate Turnuvası'nda 53 kiloda birinci oldu.


2 - 4 Eylül tarihleri arasında İtalya’da yapılan 21 yaş altı Ümit Genç Akdeniz Karate Turnuvası'na katılan Milli sporcu Büşra Tosun, 53 kilo genç bayanlarda birinci turda Makedon, ikinci turda Yunan, üçüncü turda Fransız rakibini yendi. Finalde ev sahibi İtalyan rakibini de yenen Tosun, birinci oldu.
Turnuvaya katılan Nurcan Çiçek ise 59 kilo genç bayanlarda Nurcan Çiçek ise üçüncü oldu.
Sporcuları ile gurur duyduğunu anlatan Antrenör Nurkan Kayacık, “Akdeniz turnuvasında ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek birinci olan ve derece yapan iki sporcum ile gurur duyuyorum. Sporcularımın dünya şampiyonasında da derece yapacaklarına inanıyorum.” dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de sporcularıyla gurur duyduklarını ifade ederek Tosun ve Çiçek’i tebrik etti.
Milli sporcular Büşra Tosun ve Nurcan Çiçek İtalya'da ki turnuvanın ardından Milli Takım Kampına katılacak. Sporcular, 16-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan İstanbul Open Turnuvası ile 14 Ekim'de Malezya’da yapılacak olan 21 yaş altı Ümit Genç Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdürecekler.