Erdoğan Toprak: Yeni Yasanın Eksiklikleri Giderilmeli

Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı ve İstişare Heyetleri’nden Sorumlu yönetici Erdoğan Toprak, yeni çıkarılan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da eksiklikler olduğunu söyledi.


Aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili de olan Toprak, bugün yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının çıkısında yaptığı açıklamada, "Bu eksikliklerin parlamento çatısı altında mutlaka giderilmesi gerekiyor." dedi.

Astoria Alış - Veriş Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıdan erken ayrılan Erdoğan Toprak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toprak, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa ve bu yasada yapılacak olan değişiklik talebi ile ilgili bakış açılarını toplantıda temsilcilere illettiklerini belirterek, "Bu yasayla ilgili eksiklikler var. Bu eksikliklerin mutlaka parlamento çatısı altında giderilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bazı yasalarda ve kanunlarda toplumun duyarlı olduğu ve büyük bir kesimi ilgilendiren sorumluluk hissettiğimiz alanlarda kulüplerin ortak hareket ettiği gibi partilerin de ortak hareket etmesinin mümkün olduğunu söyleyen Toprak, şöyle konuştu:
"Bu konuda öyle, Türk gençliğini ve sporunu ilgilendiren bir konu. Bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz. Tabii ki CHP olarak şikeye karşıyız; ancak Sporda Şiddet Yasası'nda gördüğümüz eksik ve hassas noktalarda elimizden gelen desteği vereceğiz."
Toprak, yeni yasanın neyi içerdiğini neyi içermediğini 5 ayda gördüklerini de belirterek, ''Çok acele hızlı çıkarılmış, katkılarımızın alınmadığı bir yasa. Umut ediyorum ki hükümet yetkilileri bundan sonra bu yasayla ilgili bizden de katkı alırlar. Biz de katkımızı veririz. Türk sporu bu girdaptan çıkmış olur." dedi.

Kasım ayından itibaren yeni yasanın çıkacağı söylentilerle ilgili olarak da Toprak, yasa çalışmalarının başlamadığını hatırladı. Son olarak Toprak, yasayla ilgili hassasiyetlerinin kulüplerin hassasiyetleriyle çakıştığını da sözlerine ekledi.