Beşiktaş, Haberde İlk Sıraya Yerleşti

Şike ve transfer haberleriyle yoğun geçen yaz döneminin ardından, liglerinin başlamasıyla birlikte spor sayfalarında futbol birinci sıradaki yerini yeniden geri aldı.

Medya Takip Ajansı Interpress`in ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, Eylül ayında en çok ismi geçen takım 6 bin 358 haberle Beşiktaş oldu. UEFA`nın aldığı kararla bir anda kendisini Şampiyonlar Ligi`nde bulan Trabzonspor, aldığı İnter galibiyeti ile geçtiğimiz ay spor sayfalarında 6 bin 188 haberle en çok konuşulan ikinci kulüp olurken, Fenerbahçe isminin geçtiği 6 bin 86 haberle üçüncü sırayı aldı. Aynı listede Galatasaray çıkan 5 bin 869 haberledördüncü, Bursaspor da hakkında yayınlanan 4 bin 827 haberle beşinci sırayı aldı.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SPORCUSU; GUTİ Interpress`in her ay düzenlediği raporda, en popüler sporcu listesinde Beşiktaş`ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez, Eylül ayında 845 haberle ilk sırada yer aldı. Atletico Madrid`e transferiyle dünya gündemine de giren Arda Turan, geçtiğimiz ay boyunca spor sayfalarında toplam 764 kez haber olurken, Beşiktaş`ın Portekizli yıldızı Quaresma, 688 haberle üçüncü sırayı aldı. Trabzonspor`u hem Avrupa`da hem de ligde attığı gollerle sırtlayan Burak Yılmaz isminin yer aldığı 537 haberle dördüncü sırayı alırken,Beşiktaş`ın forvet mevkine transfer ettiği Brezilyalı golcü Edu ise spor sayfalarında toplam 501 defa haber olarak ilk beş içinde yer aldı.

TEKNİK DİREKTÖRLER İÇİNDE `FATİH TERİM` ÖNDE Interpress`in takımların teknik direktörlerini dikkate alınarak yaptığı incelemede, üçüncü defa Galatasaray`ın başına gelen Fatih Terim, isminin yer aldığı bin 263 haberle Eylül ayında ilk sırada yer aldı. Trabzonspor`un Teknik Direktörü Şenol Güneş, hakkında çıkan bin 201 haberle ikinci olurken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 848 haberle üçüncü sırayı aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal 707 haberde yer alırken, Bursaspor`un başarılı çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam da 635 haberle listedebeşinci sırada yer aldı.

Kaynak: İHA