Galatasaray ve Fenerbahçe`nin Luca Toni Savaşı

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray ve Fenerbahçe`nin İtalyan devi Juventus`ta forma giyen tecrübeli forvet oyuncusu Luca Toni`yi transfer etmek için devreye girdikleri iddia ediliyor.

Son olarak kadrosunu Olimpiyakos`tan transfer ettiği Albert Riera ile güçlendiren Galatasaray ile; Trabzonspor`un elinden Juventus`lu Reto Ziegler`i kapan Fenerbahçe, bu kez bir başka yıldız futbolcu için karşı karşıya geldi. France Football`un iddiasına göre hem Galatasaray hem de Fenerbahçe, Serie A`da Juventus forması giyen 34 yaşındaki tecrübeli İtalyan golcü Luca Toni için devreye girdi. France Football iki ezeli rakibin de Luca Toni`yi son dakika büyük transfer olarak taraftarların sunmayıplanladıklarını okurlarına aktardı.

Geçtiğimiz sezon Juventus forması giyen Luca Toni, 15 maçta yalnızca 2 gol atabilmişti. Son yıllarda kariyerinde düşüş yaşayan Luca Toni, İtalyan futbolunun Avrupa`daki en önemli yıldızlarından biri konumunda. İtalya Milli Takımı`nın da formasını 47 maçta giyen ve 17 gole imza atan Luca Toni, kariyer boyunca Palermo, Fiorentina, Bayern Münih ve Roma gibi takımlarda oynadığı üst düzey futbol ve attığı gollerle dikkat çekmişti. Luca Toni, İtalya Milli Takımı`yla 2006 Dünya Kupası`nı kazanırken, Serie A`da2005/2006 sezonunda Fiorentina formasıyla 31 gol atarak gol krallığına uzanmıştı

Kaynak: İHA