Fenerbahçeli Yobo: Şikeden Bahsedenin Futbol Aklından Şüphe Ederim

Fenerbahçe`nin Nijeryalı futbolcusu Joseph Yobo, geçen sene kazanılan şampiyonluğu tamamen hakettiklerini belirterek, "Bu tür açıklamalar yapanların futbol akılları hakkında şüphe ediyorum.

" dedi.

Sarı - lacivertlilerin Can Bartu Tesisleri`nde gerçekleştirdikleri antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Joseph Yobo, tekrar Fenerbahçe`ye dönmesiyle ilgili olarak, "Türkiye`nin en iyi takımına tekrar geri döndüm. Geçen yıldan da burada çok iyi arkadaşlık ve futbol ortamı olarak başarı yakaladık, şampiyon olduk. Yerleşik bir durumum vardı. Aile açısından da çok keyifliydim. Şu anda da öyle herşey yolunda gidiyor. Kararımda Fenerbahçe`nin beni sahiplenmesi, buradaki ortam ve benim de tekrar değişiklik yapmama isteğim var. Herşeyin başında Fenerbahçe`nin çok büyük bir camia olması geliyor. Aynı başarının üzerine koyarak yeni başarılar yakalamak için elimden geleni yapmak için buraya geldim." diye konuştu.

Geçen sene Lugano bu sene de Bilica ile yan yana oynayan ve bu iki futbolcuyla sahada olan iletişimiyle ilgili sorulan soruya Yobo, şu karşılığı verdi: "Lugano ile geçen sezon çok iyi bir uyum yakalalmıştık. Gerçekten de iyi anlaşıyorduk. İkimizin de tecrübeli olmasından dolayı güzel bir defans uyumu yakalamıştık. Bilica da en az onun kadar tecrübeli, tecrübe konusunda Lugano`yu aratmayacak seviyede bir oyuncudur. Bilica da iyi bir uyum tutturduğumuzu düşünüyorum bu sezon. Henüz ligin çok başı, birbirimizi yavaş yavaş anlayacağız. 4 maçta baktığımızda 3 galibiyet 1 beraberlik kötü bir iş çıkarmadığımızı düşünüyorum. Bilica ile de iyi bir ortaklık kuracağız. O da çok tecrübeli bir futbolcu."
Futbolda şike operasyonunu duyunca neler hissettiği sorulan Yobo, "Şampiyon olduktan sonra arkadaşlarımla ve kulüpte çalışanlarla sürekli temas halindeydik bilgi almaya çalışıyordum, uzaktım olaylara. Ben buraya geldiğimden beri bütün lig maçlarında oynadım, büyük çoğunluğunda yer aldım. Maçlarda nasıl mücadele verildiği nasıl dişimizle tirnağımızla çok zor galibeyetler aldığımızı oyuncular olarak çok net biliyoruz. Bunu net hissettik. Bu işin ayrı bir kısmı. Kesinlikle şike ile alakalı benim saha içinde, `şöyle olmuştur, böyle olmuştur` diyeceğim örnek yoktu. Sonuna kadar maçlarımızı dişimizle tırnağımızla çalışarak büyük mücadele içinde kazandık. Buraya gelmeden önce bu ligin bu kadar gergin bir lig olduğunu, maçlara çıkarken bu kadar stresli anlar yaşayacağımızı tahmin etmemiştim; ama hepsini incelediğimiz zaman maçları bu kadar stres altında büyük bir emek sonucu kazanıyorsak ortada şike ve benzeri şeylerin olmaması gerekiyor. Şampiyonluğu tamamen hakettiğimizi düşünüyorum. Bunun aksini iddia edenler oluyor malesef. Bu tür açıklamaları yapanları futbol akılları hakkında şüphe ediyorum. Mücadelelerin zorluğu belli, gergin ve stresli dakikaların bizi ne kadar yorduğu belli. Sadece futbol akıllarından şüphe ediyorum diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Bu süreçte Emenike ile konuştuğunu da dile getiren Yobo, "Defalarca sordum. Hiçbir zaman böyle yaşanmadığını söyledi. Neden gözaltına alındığını bilmediğini söyledi. Bu konuyla alakalı kendi gözlemime değerlendirmem olarak sonuna kadar hakedilmiş maçlar ve hakedilmiş bir şampiyonluk. Şampiyonlar liginde yer almalıydık diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.


KADIN VE ÇOCUKLARIN İZLEDİĞİ MANİSASPOR MAÇI
Spor Toto Süper Lig`in 3. haftasında oynanan, yalnızca Kadın ve çocukların izlediği Manisaspor maçıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yobo, kendisi için değişik bir tecrübe olduğunu söyledi.
Yobo, şöyle konuştu: "Böyle bir şeyin gerçekleşebilecini düşünmemiştim. Fenerbahçe`de top oynayan bir ftubolcu olarak bu kulübün büyüklüğünü ve yapacaklarını biliyorum. Şöyle bir yorum yapıyorum. Belki de dünyada sadece böyle bir birlikteliği; ancak fenerbahçe gibi büyük bir takım sağlayabilir. Onların bize verdiği destek çok önemliydi. Seyircisiz oynamak en kötü şeylerden birisi. Fenerbahçeliyiz ki burada olduğuma şükrediyorum minnet ediyorum, böyle bir taraftar grubu gelip bizi destekledi. Büyük bir tecrübe ve deneyim. Uluslararaı seviyede bile bu sadece belli başlı takımların başına gelebilecek bir güzelliktir. Bunu yaşadık teşekkür ediyoruz."
Şampiyonlar Ligi`ne katılamamalarıyla ilgili olarak da konuşan Yobo, "Uzun zamandır oynayan bir takım var burada. Geçen sene kendi gözlemlediğim kadarıya o çatının üzerine ufak ufak inşalar yapılmıştı. Daha da birbirini anlayan yardımlaşmayı bilen kollektif oynayan bir takım yaratılmıştı. Şampiyonlar Ligi`nde değiliz; ama orada olsaydık eğer mevcut adromuzla iyi yerlere gelebilirdik diye düşünüyorum. Bir takım transferler de yapılabilirdi. Çok kulvarda savaşıyorsunuz. Sakatlanma riskini gözönüne alarak belki takviyeler yapılabilirdi. Ama mevcut kadroyla çok iyi yerlere gelinebilirdi." ifadelerini kullandı.


"BU SENE DE ŞAMPİYONLUK PAROLASIYLA ÇIKTIĞIMIZIN GÖSTERGESİ ALDIĞIMIZ PUANLAR"
Yeni sezon değerlendirmesi de yapan Yobo, "Şu ana kadar oynanan maçlarında aldığımız netilecer ve futbolu gözönüne alırsak neyi hedeflediğimiz çok belli." dedi.

Yobo, sözlerini şöyle tamamladı: "Lider konumdayız. Şampiyonluk parolasıyla yola çıktığımızın en böyük gestergesi aldığımız puanlar. Yeni oyuncular iyice yerleştiği zaman bu yapıya ve uyum sağladığı zaman daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Gidenler takıma katkı sağlayan oyunculardı. Onların yerini doldurabileceğimize inanıyorum. Sadece belli bir uyum sürecini alışma sürecini atlatmamız lazım. Ligin sonunda neyi hedeflediğimiz belli. Daha altına çekmeden performansı saha içinde mücadelenin en iyisini ortaya koyarak geçen yıl nasıl şampiyon olduysak bunu bu sene de başarmak istiyoruz."

FENERBAHÇE, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ
Spor Toto Süper Lig`de cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Sarı - lacivertlilerin yaptığı antrenmanın ilk yarım saati basın mensuplarına açık tutulurken, futbolcular ısınma hareketleri ve top kapma çalışması yaptı.