Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi`ndeki Liderliğin Keyfini Sürüyor

Trabzonspor’da, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde ikinci maçların ardından grup liderliğini sürdürmenin sevinci yaşanıyor.


B Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Inter’i 1 - 0 yenen bordo - mavililer, dün de sahasında oynadığı ilk Devler Ligi maçında Fransız ekibi Lille ile 1-1 berabere kalarak 4 puanla gruptaki liderliğini devam ettirdi.

Trabzonspor’un takım kaptanı Tolga Zengin, Şampiyonlar Ligi’nde yollarına emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Başarılı kaleci, Lille maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:
“Mağlup duruma düştükten sonra bir puan almamız iyi oldu. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Sahanın zemini top oynamaya çok fazla müsait değildi. Yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. İyi bir mücadele ettik. Rusya’da da Inter galip geldi, beraberlik olsa bizim için daha iyi olurdu.” dedi.

Grupta herkesin herkesi yenebilecek güçte olduğunu söyleyen tecrübeli kaleci, CSKA Moskova maçının zor geçeceğini, ancak Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura çıkacaklarına inandığını dile getirdi.

Tolga, kendi performansıyla ilgili bir soruya da, “Zamanla herkes değişiyor. Bir futbolcu için önemli olan özgüvendir. İnsanın kendine olduğu güvendir. İyi kaleci her zaman iyi kalecidir. 3 - 5 maçta iyi kaleci olunmaz. En büyük etken özgüven. O özgüveni yakaladığınız zaman sizin için her şey güzel oluyor." ifadelerini kullandı.

Başarılı kaleci, Lille maçını unutup bu hafta ligde oynayacakları Eskişehirspor maçına konsantre olmaları gerektiği uyarısında da bulundu.


“1 PUANDAN DOLAYI MUTLUYUZ”
Bordo - mavili takımın başarılı ayaklarından Halil Altıntop da maçın ilk yarısında Lille’i gözlerinde büyüttüklerini, ancak yedikleri golden sonra gerçeği görüp kendilerine geldiklerini ifade etti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iyi bir performans sergilediklerini anlatan Halil, şöyle devam etti:
“En kısa zamanda gerçek takım olacağız. Pozisyonumuz çok iyi, her şey bizim elimizde, iyi değerlendirirsek gruptan çıkabiliriz. Hatalar olmasa bazı şeyler tartışılmayacak, bu da futbola zevk veriyor. İlk yarıda gözümüzde Lille’i büyüttük ama golden sonra anladık ve kendimize geldik, iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. 1 puandan dolayı mutluyuz.”

“GOL ATTIĞIM İÇİN BÜYÜK ONUR DUYDUM”
Bordo - mavililerin galibiyet golünü atan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman, Şampiyonlar Ligi’nde ilk golünü attığı için büyük bir onur duyduğunu söyledi.

Müsabakanın ilk yarısında rakipleri karşısında ciddi zorluklar yaşadıklarını anlatan Colman, “Ama ikinci yarı olağanüstü gayret gösterdik ve çok memnunuz ki bu gayret de netice verdi. İnter maçında nasıl iyi oynadıysak, bu maçta ilk yarıda o denli kötü ve uyuşuk oynadık. Şimdi adım adım ilerleyerek gruptan çıkmak için uğraşmalıyız. İnter halen en önemli rakip. Oynanacak 4 maç daha var ve İnter’in halen büyük bir şansı var.” diye konuştu.


TAKIMA 2 GÜN İZİN VERİLDİ
Lille maçının ardından Hüseyin Avni Aker Stadı`nda rejenerasyon çalışması yapan Trabzonsporlu futbolculara, 2 gün izin verildi.
Cuma günü tekrar toplanacak olan bordo - mavililer, ligde 2 Ekim Pazar günü saat 15.00`te oynayacakları Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başlayacak.