Sağlam: Kayseri Maçı Her İki Takım Açısından Da Zorlu Geçecek

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam hafta sonu deplasmanda yapacakları Kayserispor maçının her iki takım için de zorlu geçeceğini belirtti.


Spor Toto Süper Liginin yeni takımlarından Mersin İdman Yurdu, hafta sonu Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını Macit Özcan Spor Tesislerinde sürdürüyor.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam futbolculara önce düz koşu yaptırırken ardından dayanıklılık testine tabi tuttu.
Futbolcuların neşesinin yerinde olduğu antrenmanda Zürita takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam geride kalan haftalara göre takımların lige iyi başlayanlar ve başlayamayanlar, gerçek gücünü gösterenler ve gösteremeyenler gibi farklı gruplara ayrılabileceğini belirtti.
Bu grupta Kayserispor`u gerçek gücünü gösteremeyenlere koymak gerektiğini ifade eden Sağlam hafta sonu gerçekten zorlu ve dinamik bir takımla oynayacaklarını kaydetti. Kayserispor’un ligde sistemini ve kurumsal yapısını oturtmuş bir takım olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Bu hüviyetteki bir takımla mücadele etmenin sıkıntılı olacağını biliyoruz. Biz farklı anlamlarda Kayserispor`dan geride gibi görünsek de özellikle saha içi müsabakada onlarla kora kor mücadele edebilecek inançta olduğumuzun farkındayız. Dolayısıyla iki takım açısından da zorlu bir müsabaka olacak`` şeklinde konuştu.
Artık geride kalan haftalara bakmadıklarını ifade eden Sağlam bu maçların eksiklikleri giderme açısından iyi bir kriter olduğunu söyledi.
Her yaptıkları karşılaşmada bir önceki hataları tekrarlamamaya çalıştıklarını vurgulayan Sağlam, “Kayserispor müsabakasında da bundan önceki 4 maçta yaptığımız hataları tekrarlamak için yapacağımız maçlardan biri olacak. Bir değişim ve bir gelişim süreci içerisindeyiz. Bu süreci atlatırken bile mutlak puan isteğimiz var. Bu düşünce ile çalışacak ve oynayacağız`` ifadesini kullandı.

Kayserispor maçından sonra iç sahada üst üste Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapacakları karşılaşmalarla ilgili düşüncesini soran gazeteciye Sağlam şu cevabı verdi: “İki önemli takım bu ligin önemli takımlarından birisi ile oynayacaklar. Herkesin bu olaya bakış yönünde bir pencere var. Onlar da o pencereden bakacaklar. Ama şunu bilecekler ki, Mersin deplasmanı hiçbir takım için kolay olmayacak. Biz bunu ispatlamaya ve göstermeye çalışacağız.``