Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi`nde Grup Liderliğini Sürdürdü

Şampiyonlar Ligi B Grubu maçında kendi saha ve seyircisi önünde Fransa temsilcisi Lille ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, 4 puanla grup liderliğini sürdürdü.

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kendi sahamızda beraber kaldık. Kazanmamız gereken bir maçtı. İlk yarıda kontrollü oynamaya çalışmamız tedirgin oynamaya döndü. İlk yarıda oyunu kontrol edemedik ve golü basit bir şekilde yedik. Ancak 2. yarıda oyunda dengeyi sağladık ve iyi oynadık. Herşeye rağmen 1 puan bizim için iyi" dedi.

Güneş, ceza nedeniyle sahada olamadığını belirterek, "Sahada olmak daha önemli. Sahada olmasam da oyuncularım gereğini yapıyor. Zemin kötüydü. Saha zemini oyun akıcılığını engelledi" diye konuştu.

Güneş, gruptaki sıralama ile ilgili olarak ise "ana göre CSKA maçı bizim için çok önemli. Kaybetseydik rakibimiz öne geçecekti. İnter`in de Lille ile oynayacağı maç önemli. Yoğun maç programı bizi olumsuz etkiliyor. Üstü üste maçlar oynuyoruz. Bu Şampiyonlar Ligi`ne konsantre olmamızı engelliyor" ifadelerini kullandı.

Lille Teknik Direktörü Rudi Garcia ise "Son 5 maçtaki 5. beraberliğimizi aldık. Kazanamadığımız için üzgünüz. Defansif anlamda iyi oynadık ama maç beraberlikle sonuçlandı. Maçtan önce söylediğim gibi bu grupta herşey mümkün, ümit ediyorum ki İnter maçında 3 puan alırız. Stadın ambiansı çok iyiydi ama saha çok kötüydü. Deplasmanda oynadık ve sahanın durumu hızlı atağa çıkmamıza izin vermedi. Trabzonspor bugün beklediğimizden daha iyiydi. Atak yapmakta zorlandık ve istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık.Gol pozisyonlarına girdik ama değerlendiremedik" diye konuştu

Trabzonspor`un beraberlik golüne imza atan Gustavo Colman da "Şampiyonlar Ligi`nde gol atmaktan büyük gurur duydum. Kazanmak için büyük gayret sarfettik. Gruptaki şansımız sürüyor. Özellikle 2. yarıda rakibe oranla üstün oynadık. Puan aldığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.

Maçın son dakikasında sakatlanarak yerini Pawel Brozek`e bırakan Halil Altıntop ise gruptaki liderliklerini sürdürdüklerini kaydederek, "Zirvede olmak çok güzel. Maalesef ilk yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Rakibi gözümüzde biraz fazla büyüttük. 2. yarıda iyi bir performans çıkardık. Sahadan bir puanla ayrıldığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Real Madrid`de ilk kez kadroya giren ikiz kardeşi Hamit Altıntop ile ilgili sorulan bir soruya ise Halil, "Telefonla konuşamadım ama kadroya alındığını öğrendim. O yüzden bugün 2 sevinç yaşıyorum. 5-6 aydır çok çaba sarfetti. Hocası da ona güvendi. Forma giydiği için çok mutluyum" açıklamasında bulundu Kaleci Tolga Zengin ise "Baktığın zaman Şampiyonlar Ligi`nde yenemiyorsan yenilmeyeceksin. 2 takım için de çok fazla pozisyon olmadı ama mağlup duruma düştükten sonra beraberliği kurtarmak iyi oldu" derken, Zokora ise "Lille gibi Fransa`nın en önemli takımı ile berabere kalmak önemli. Beraberlik kaybetmekten daha iyi. Çünkü aldığımız puanla liderliğimizi sürdürdük" dedi.

Öte yandan Bordo-mavili taraftarlar karşılaşma sonrası alınan 1 puanı kutladı

Kaynak: İHA