Şampiyon Pilot Ünal Şenbahar Eskişehir’de İddialı

Bursalı şampiyon pilot Ünal Şenbahar, sezonun beşinci yarışı Eskişehir Rallisi ile kariyerinde yeni bir sayfa açıyor.

Takım, otomobil ve co-pilot değişikliği ile sezona devam edecek olan başarılı pilot, 01 - 02 Ekim tarihlerindeki yarışta genel klasmanda üst sıraları hedefliyor.

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı olan Eskişehir Rallisi 01-02 Ekim tarihlerinde Eskişehir Otomobil ve Motorsporları Kulübü ESOK tarafından düzenleniyor. Bu yıl ilk kez ulusal bir ralliye ev sahipliği yapacak olan Eskişehir’de iki gün boyunca 9 özel etap geçecek ekipler, toplamda 130 km. zamana karşı mücadele edecekler.
1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de ESPARK Alışveriş Merkezi’nden start alacak yarışın ilk günü, Kozkayı, Hekimdağ ve Ilıca etaplarının geçilmesi ile saat 17.20’den itibaren Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü’nde yer alan servis alanında son bulacak.
Yarışın ikinci günü için Pazar sabahı 09.00’dan itibaren servis alanından start alacak olan ekipler, Kozkayı, Hekimdağ ve Ilıca etaplarını ikişer kez geçerek saat 15:30’dan itibaren ESPARK Alışveriş Merkezi’ndeki finiş podyumuna ulaşabilmek için ter dökecekler.

Kariyerinde 4 şampiyonluk bulunan Bursalı pilot Ünal Şenbahar da, 2011 sezonundaki beşinci sınavı öncesinde kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. Pegasus Racing adına Fiat Abarth Punto S2000 ile sınıf 2’de mücadele edecek olan Şenbahar’a co-pilot olarak da Emir Şahin eşlik edecek. Yeni bir takım, yeni bir otomobil ve yeni bir co-pilot ile sezona devam edecek olan başarılı pilot, sezonun ikinci asfalt yarışında iddialı olduğunu belirtiyor.
Eskişehir’de ikinci kez start alacak olan Şenbahar, “Geçtiğimiz sezon Türkiye Şampiyonası’na aday olarak düzenlenen Eskişehir Rallisi’nde start almıştık. Gerçekten çok güzel bir atmosfer ve yoğun seyirci ilgisi vardı, başarılı bir organizasyondu. Türkiye Şampiyonası’na alınması ile birlikte ilginin daha da artacağına inanıyorum ve tüm otomobilseverleri yarışı izlemeye davet ediyorum. Hedefimiz Pegasus Racing takımı, Fiat Punto S2000 ve Emir Şahin ile genel klasmanda üst sıralarda yer alabilmek.” açıklamasını yaptı.


EMİR ŞAHİN KİMDİR?
30-04-1981 tarihinde istanbulda doğdu. İlk orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, üniversite öğrenimi için KKTC'ye gitti ve halen KKTC'de 1 bowling salonu ve 2 tane club işletiyor.
Emir, kelimenin tam anlamı ile motorsporlarının içine doğdu. Babası Hasan Şahin ve dayısı Renc Koçibey'in rallici olmasından ötürü çocukluğu etaplarda ve servis arabalarının arkasında geçti. İlk rallisini, 1999 senesinde Renç Koçibey Rallisi'nde 0 numaralı öncü araç ile çıkarak yaptı. Daha sonra Ford takımına girmesiyle, hem takım içinde değişik görevler hem de pilotluk deneyimleri oldu. Co-pilot olarak ilk kez Hakan Uçucu ile yarıştı, ardından Ünal Şenbahar ve Murat Bostancı'ya co-pilotluk yaptı.
2007 ve 2008 sezonlarında Türkiye Ralli Sınıf 5 ikincisi, 2009 Türkiye Ralli Genç Co-Pilotlar Şampiyonu ve 2009 Türkiye Ralli Sınıf 7 Birincisi olan Emir Şahin, kısa bir aranın ardından 2011 sezonunun ikinci yarısında Ünal Şenbahar ile yarışmaya devam edecek...