Güreş Federasyonu Başkanı Çeker: Olimpik Başarımız Artarak Devam Edecek

Dünyanın en önemli spor organizasyonu olarak kabul gören ve önümüzdeki yıl Londra`da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için, Türk sporunun olimpiyatlar tarihinde en başarılı olduğu spor branşı olan güreşte 5 sporcunun Londra vizesi hazır.


Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker Londra`ya vize sayısını arttıracaklarını belirterek güçlü bir kadro ile Londra`dan, olimpiyat şampiyonlukları getireceklerini söyledi.

İngiltere`nin başkenti Londra`nın ev sahipliğinde, 27 Temmuz - 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarına güreş branşından şuana kadar 5 sporcu Londra vizesini aldı.
İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu`nda 12-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen 2011 Dünya Güreş Şampiyonası`nda grekoromen stilde 120 kiloda Rıza Kayaalp, 74 kiloda Selçuk Çebi, 84 kiloda Nazmi Avluca ve 96 kiloda Cenk İldem ile serbest stilde 96 kiloda Serhat Balcı elde ettiği derecelerle gelecek yıl Londra`da düzenlenecek büyük organizasyonda Türkiye için mindere çıkacak.
Diğer sıkletlerdeki Türk sporcular, nisan ayında Macaristan`da yapılacak Avrupa Şampiyonası`nda ve Bulgaristan ile Çin`de organize edilecek kalifikasyon elemelerinde alacakları derecelere göre Londra biletini almaya çalışacak.

OLİMPİYAT VİZELERİNİ ARTTIRACAĞIZ
Güreş sporunun, Türkiye`nin olimpiyatlar tarihinde en başarılı branş olduğuna dikkat çeken Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker 2012 olimpiyatlarına kadar Olimipayat vizesi alacak sporcu sayısını arttırmak için çalıştıklarını belirtti.
Bekir Çeker Londra Olimpiyatları`dan Türkiye`ye şampiyon getireceklerini belirterek, " 2012 Londra Olimpiyatları için kendi evimizde 5 olimpiyat vizesi aldık. Başarılı bir ev sahipliği ve yoğun katılım ile çekişmeli mücadelelere sahne olan İstanbul Büyükler Dünya Şampiyonası`nda grekoromen stilde 120 kiloda Rıza Kayaalp, 74 kiloda Selçuk Çebi, 84 kiloda Nazmi Avluca ve 96 kiloda Cenk İldem ile serbest stilde 96 kiloda Serhat Balcı olimpiyat vizesini alan sporcularımızdır.`` diye konuştu.

Olimpiyat vizesi için nisan ayında Macaristan`da yapılacak Avrupa Şampiyonası`nda ve Bulgaristan ile Çin`de organize edilecek kalifikasyon elemelerinde alacakları derecelere göre Londra biletini almak için şanslarının sürdüğünü belirten Başkan Çeker, şöyle devam etti:
``Bu vizeleri almak için gerekli çalışmaları ara vermeden başlattık. Amacımız 2012 Olimpiyatlarına güçlü kadrolar ile gidip ülkemize yeni olimpiyat şampiyonları getirmek istiyoruz. Ülkemizin olimpiyatlar tarihindeki en başarılı branşı olan güreş sporu bu başarısını arttırarak devam ettirecektir."