Trabzonspor, Devler Ligi’nde İkinci Sınavına Çıkıyor

Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’ne deplasmandaki İnter galibiyeti ile başlayan Trabzonspor, B Grubu’ndaki ikinci maçında yarın Fransız ekibi Lille’yi konuk ediyor.


İlk maçların ardandan grupta liderlik koltuğuna oturan bordo - mavililer, sahasında oynayacağı ilk Şampiyonlar Ligi maçını da kazanarak hem taraftarını sevindirmek hem de gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj yakalamak istiyor.
Zorlu maçın hazırlıklarını bugün akşam saatlerinde karşılaşmanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapacak olan Trabzonspor’da, cezalı olan Burak Yılmaz’ın yanı sıra sakatlıkları devam eden Piotr Brozek, Robert Vittek, Tayfun Cora ve Barış Özbek ile Bursaspor ile Avrupa Ligi eleme turu maçına çıkan Volkan Şen statü gereği bu maçta forma giyemeyecek.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in hafif sakatlığı nedeniyle Süper Lig’deki Samsunspor ve Kardemir Karabükspor maçında kadroya almadığı Henrigue ile yine hafif sakatlığından dolayı Kardemir Karabükspor maçında dinlendirilen Colman’ın Lille karşısında ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor.
Tecrübeli teknik adamın, baldırındaki ağrı nedeniyle cumartesi günkü Kardemir Karabükspor maçının 31. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kalan Glowacki’nin kendisini iyi hissetmemesi halinde de onun yerine genç futbolcu Mustafa’ya görev vereceği öğrenildi.

AVRUPA’DAKİ 89. MAÇ
Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki ikinci maçında Lille ile yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 89. maçına çıkacak.

Bordo - mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 23, adı UEFA Kupası`ndan UEFA Avrupa Ligi`ne çevrilen organizasyonda 45, şuan artık oynanmayan Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası`nda ise 8 maç oynadı.

Trabzonspor, Avrupa’da şuana kadar yaptığı 88 maçta, 33 galibiyet, 20 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Söz konusu karşılaşmalarda 119 gol atarken, kalesinde 129 gol gördü.


AVNİ AKER’DEKİ ZAFERLER
Trabzonspor, Avrupa sınavlarında özellikle Hüseyin Avni Aker Stadı`nda önemli zaferlere imza attı. Bordo - mavili ekip, 1976-77 sezonunda İngiltere`nin Liverpool takımı karşısında aldığı galibiyetin yanı sıra 1983 - 1984 sezonunda İtalya`nın İnter, 1990 - 91 sezonunda İspanya`nın FC Barcelona ve 1994 - 1995 sezonunda Aston Villa gibi takımları sahasında 1-0`lık sonuçlarla yenmeyi başarmıştı.
Bordo - mavililer, UEFA Kupası`nda sahasında yaptığı 21 maçın 5`ini kaybetti. 5 maçta da sahadan beraberlikle ayrılan Trabzonspor, 11 karşılaşmayı ise kazanmayı başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Trabzonspor ile Lille arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak ve 21.45`te başlayacak karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu`ndan Bjorn Kuipers yönetecek. Kuipers`un yardımcılıklarını Erwin E.J.J. Zeinstra ile Sander Van Roekel yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Richard Liesveld ve Peter Janssen’in yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Paulus Van Boekel.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor:
Tolga, Celustka, Giray, Glowacki (Mustafa), Cech, Colman, Zokora, Serkan, Alanzinho, Halil ve Henrique.