Nihat Kahveci: Teklifler İstediğimi Gibi Değil Futbolu Bırakabilirim

Beşiktaş'ın altyapısında adını duyuran veTürk futbolunun yetiştirdiği en önemli futbolculardan olan Nihat Kahveci, beklediği teklifleri alamadığını ve futbolu bırakmaya yakın olduğunu söyledi.


Kahveci, bonservisinin elinde olduğunu iyi teklif gelmesi halinde bir kulüple anlaşabileceğini ama iyi teklif olmazsa futbolu bırakabileceğini söylerken, Beşiktaş'tan neden ayrıldığını da açıkladı.

''Teklifler istediğim gibi değil.'' diyen Nihat Kahveci, Radyospor'a yaptığı açıklamada, şuan ailesi ile İspanya'da mutlu olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi 2 sene daha kontratım olmasına rağmen Beşiktaş'tan ayrıldım. Şu an İspanya'dayım. Ailem ile zaman geçiyorum. Teklifler oldu. Ama istediğim şekilde teklifler olmadığı için kabul etmedim. Bonservisim elimde olduğu için her an bir kulübe imza atabilirim." dedi.


VİLLAREAL VE REAL SOCİEDAD'A DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİM
Nihat Kahveci, İspanya'daki eski takımları olan Villareal ve Real Sociedad'a dönmeyi düşünmediğini söylerken; "Dönüşler problemli oluyor genelde. Ne Villareal'e ne de Sociedad'a dönmeyi düşünmedim. Beşiktaş'a ikinci gelişimde sorunlar yaşadım. Bu yüzden böyle birşey düşünmedim." dedi.

Golcü oyuncu Beşiktaş'ta oynadığı dönemde hep aldığı paranın konuşulduğunu söylerken; "Beşiktaş'a döndüğüm için hiç pişman olmadım. O günkü şartlar öyleydi. Her zaman başarılı olacaksın diye birşey yok, ben de başarılı olamadım. Bakış açısı çok farklıydı. Alt yapıdan çıkmış Nihat'tan sonra, 8 yıllık Avrupa tecrübesi olan Nihat'a bakış açısı farklıydı. Hep aldığım para konuşuldu. Evim arabam konuşuldu. Ben parayı Beşiktaş'ta görmedim. 8 yıl Avrupa'da para ile oynadık. Sonuçta 2 yıl alacağım daha vardı ama karşılıklı anlaşarak bu hakkımdan vazgeçtim." dedi.

Basında yazıldığı gibi 'Nihat Kahveci aldığı ücrette indirime gitmeyi kabul etmediği için Beşiktaş'tan ayrıldı' haberlerinin doğru olmadığını ifade eden Kahveci, "Kimse benden aldığım ücreti indirmem için teklifte bulunmadı. Karşılıklı anlaşarak ayrıldık. Ailemin huzurunu düşündüğüm için ayrıldım. Başarısız olduğum yerdede durmak istemem. Oynadığım her kulüpte başarılı oldum ve kontratımı tamamladım. Şu an ailem ile mutluyum." dedi.


BEŞİKTAŞ DAHA İYİ OYNAYABİLİR
Nihat Kahveci, bu sezon ki Beşiktaş'ı değerlendirirken, "Bir takım şampiyon olmak istiyorsa kadrosu zengin olmalı. Beşiktaş'ta da bu zenginlik var. Ama önemli olan bu güzel ayarlayabilmek. Ligdeki sonuçlar kötü değil. Ama çok daha iyi futbol oynanabilir. O kapasite Beşiktaş'ta var. İsim, kalitesi yetmiyor. Sahada iyi olmak gerekir. Stoke City maçı kolay maç olmaz. İnşallah iyi sonuçla ayrılırlar." dedi.

Nihat Kahveci, Türk teknik adamların neden yurt dışında çalışmadığını, çalışmaları halinde Avrupa'da oynayan Türk futbolcu sayısının artacağını söylerken, "Hocalarımız neden yurt dışında çalışmıyor. Hocalarımız gittikçe, oyuncu sayımız daha çok artar. Son dönemlerde çok iyi teknik direktörler yetiştirdik. Bu hocaların gitmesi oyuncularında yolunu açar. Dünya'da bunu örneklerini görüyoruz. Mesala, Mourinho takımına Portekizli oyuncuları alıyor." dedi.


HAMİT VE NURİ'NİN REAL MADRİD'E GİTMESİ BÜYÜK BİR OLAY
Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'in Real Madrid'e transfer olmalarını da değerlendiren Kahveci, "Hamit ve Nuri'nin Real'e gitmesi çok büyük bir olay. Yurt dışına çıkmak hayalken onlar Dünya'nın en iyisine gittiler. Arda şuana kadar Atletico'da çok iyi oynadı. Sahada çok rahat. Türkiye'de üzerine çok gidildi. Ama İspanya'da rahat oynuyor." dedi.

Beşiktaş'ta geçirdiği başarısız sezonların ardından boşta olan tecrübeli futbolcu takım bulamaması halinde futbolu bırakabileceğini de belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
"Şuan çocuklarımla zaman geçirmek istiyorum. Güzel teklif olursa dönerim. Ama olmazsa futbolu bırakıp, kendimi geliştirip futbolun içinde kalmak istiyorum."