Bakü-2011 Büyükler 16. Dünya Boks Şampiyonası Başladı

Bakü'de Haydar Aliyev Spor-Konser Kompleksi'nde dün Bakü-2011 Büyükler 16.

Dünya Boks Şampiyonası açılış töreni gerçekleştirildi

Dünya Boks Şampiyonası 26 Eylül- 8 Ekim arasında yapılacak. Açılış töreninde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dünya Boks Birliği Başkanı Çing-Kuo Wu, Azerbaycan Boks Federasyonu Başkanı Kemaleddin Haydarov ve Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov konuşma yaparak katılımcıları kutladılar.

Katılımcıları selamlayan Azad Rehimov, Azerbaycan'ın spora ayırdığı dikkatin altını çizerek Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın bu doğrultudaki çabalarını vurguladı. Aynı zamanda uluslararası yarışmalarda Azerbaycanlı sporcuların başarılarına değinen Bakan, şampiyonada mücadele verecek 113 ülkeden olan 570 boksçuya sporculara başarılar diledi.

Başkent Bakü'nün spor turnuvalarına ev sahipliği yapması açısından da önemli bir kent olduğunu belirten Çing-Kuo Wu, 2012-Londra Olimpiyat Oyunları için vize elde etmek amacıyla yapılan şampiyona organizasyonun yüksek seviyesinden dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanına teşekkür etti. Dünya Boks Birliği'nin 2006'dan beri yürüttüğü reformlardan söz açan Birlik Başkanı, boksçulara adil bir mücadele ve başarılar arzuladı.

Daha sonra Azerbaycan Hükümeti'nin yürüttüğü spor politikasından bahseden Kemaleddin Haydarov, başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Dünya Boks Birliği Başkanı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi heyeti olmak üzere tüm katılımcılara katılımları ve boksa verdiği destekten dolayı şükranlarını sundu. Şampiyonaya katılan ülke ve sporcu sayısının rekor bir rakam olduğuna vurgu yapan Azerbaycan Boks Federasyonu Başkanı, sporculara başarılar arzulayarak şampiyonayı resmen açtı.

Bundan sonra Azerbaycan Milli Marşı çalındı. Ardından hakemler yemin etti ve 16. Dünya Boks Şampiyonası'nın açılış töreni gösteri sahnesiyle sona erdi

Kaynak: İHA