Akçalar Rahvan At Yarışları, Nefesleri Kesti

Bursa Nilüfer Belediyesi, geleneksel hale getirilen Akçalar Rahvan At Yarışları’nın beşincisini gerçekleştirdi.


Nilüfer Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen Akçalar 5. Rahvan At Yarışları kadınlı erkekli yüzlerce Nilüferlinin ilgi odağı oldu.

Yarışan atların koşu stilleri nedeniyle ‘rahvan’ adı ile anılan müsabakalar, Akçalar Hisartepe Yarış Alanı`nda yapıldı. Antalya, Afyon, Balıkesir, Kütahya ve Bursa`dan toplam 78 atın katıldığı yarışlar büyük çekişmeye sahne oldu.

Organizasyonun açılışında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Artık geleneksel hale gelen Akçalar Rahvan At Yarışları ile Türk kültüründe önemli yer tutan ve ata sporu olarak benimsenen biniciliğin gelecek kuşaklara da aktarılmasını istiyoruz.” dedi.

Kayapa ve Akçalar’da düzenledikleri at yarışları ile ata sporuna sahip çıktıklarını aktaran Başkan Mustafa Bozbey, geçmişten günümüze uzanan rahvan at yarışlarının yaşatılmasını sağlamak istediklerini vurguladı.


YARIŞLAR 8 KATEGORİDE YAPILDI

Eleme usulünün uygulandığı müsabakalar toplam 8 kategoride gerçekleştirildi. Başaltı kategorisinde Cem Yaylacık birinciliği elde ederken; Ahmet Dönmez ikinci, Mehmet Barut ise üçüncü oldu.

Baş kategorisinde Osman Sertaslan’ın atı birinci gelirken; Kamil Üstün’ün atı ikinci, Nalbant Enver’in biniciliğini yaptığı at ise üçüncü oldu.
Yarışlar sonunda dereceye giren at sahipleri ödül ve plaketlerini Başkan Mustafa Bozbey’in elinden aldı. Dereceye giren sporculara toplam 17 bin TL para ödülü verildi.