Yiğidolar, Bursaspor`u Puansız Gönderdi

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig`in 4.

haftasında evinde ağırladığı Bursaspor`u 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "Biliyorsunuz lige istediğimiz şekilde başlayamadık. Biraz enteresan maçlar oynadık. Karabük ve Eskişehir maçlarını da çevirebilirdik. Ama bizim için en önemli şey Ankaragücü maçıydı. Ankaragücü maçı şu maçın galibiyetinde çok büyük rol oynadı. Çünkü biz o maçı kazanınca takımımıza bir güven geldi. Orada iyi oynadık, burada da çok iyi oynadık. Bursaspor takımıhakikaten çok iyi bir takım. Mükemmel bir kadroya sahipler. Maçın zor olacağını biliyorduk. Biz Bursa`yı hem oynatmamaya çalıştık hem de kendimiz oynamaya çalıştık. Arkadaşlarımıza ne görev verildiyse hepsi de dört dörtlük yaptılar. Eksik olmamıza rağmen, stoper arkadaşımızın sakatlanmasına rağmen giren arkadaşlarımızın katkıları çok büyüktü. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ama bu galibiyetle maalesef lig bitmiyor. Bu galibiyet çok önemliydi. Kendi sahamızda bir de iyi oynayarak uzun süreden beri galipgelemiyorduk. Önemli olan iyi bir istikrar yakalamak. Lig çok uzun bir maraton, ve kimin kimi yeneceği belli olmayan bir lig yaşanıyor. O yüzden önemli olan bu istikrarı devam ettirmemiz. Önümüzde bir Antalya maçımız var sonra bir ara var. Bu ikisini çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ben arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum. İnşallah eksik arkadaşlarımız da geldiğinde tam kadro olduğumuzda o zaman biliyorsunuz maçlar çok yoğun oluyor. İki maçı da kaldıracak kapasitede olacağız. Sivasspor sonzamanlarda çok sıkıntılar yaşadı. İki, üç senedir düşmemeye oynuyor. Bizim amacımız o sıkıntıları takımımıza tekrar yaşatmamak. Bugün iyi bir galibiyet aldık. İnşallah bu lig boyunca en iyi şekilde sürer. Galip geldiğimiz için mutluyuz, dediğim gibi önemli olan kendi sahamızda galibiyet ama önemli olan istikrar yakalayıp iyi bir şekilde bitirmek" dedi.

Futbolcuların çok büyük gayretlerinin olduğunu kaydeden Çalımbay, "Bursaspor takımı çok hatalar yaptı demeyelim de bizim arkadaşların gayretleri çoktu. Gerçekten inanılmaz şekilde gayretleri vardı" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcu Uğur Kavuk da geçen hafta alınan Ankaragücü galibiyetinin ardından yakaladıkları istikrarı devam ettirmek istediklerini ve aldıkları galibiyetle de moral kazandıklarını ifade etti. Takımına iki gol kazandıran Danimarkalı golcü Rasmussen, zorlu bir maçı kazanmasını bildiklerini vurguladı. Sivassporlu bir diğer golcü isim Eneramo ise, futbolcuların mutluluklarının yüzünden okunduklarını belirterek, "Geçen maçın üzerine koyarak geldik bu maça. Bu şekilde kazandık. Sahada baktığımızzaman bütün futbolcuların yüzünden mutlulukları okunabiliyordu. Çok iyi bir galibiyet aldık" ifadelerini kullandı. BURSASPOR CEPHESİ Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sivasspor maçını bir iş kazası olarak değerlendirip, düştükleri durumdan biran önce kurtulmak istediklerini dile getirerek, "Bu maç öncesi üç haftalık periyodu değerlendirdiğimiz zaman çok güçlü, özellikle oyunun son bölümlerinde bu özelliğini ön plana çıkartan, bunun yanında futbolun doğrularını yapan iyi mücadele edip tabi geçtiğimiz maçı da bir kenara bıraktığımız zaman hakikaten ligdeki en derli toplu, en düzenli takımlardan birisi olarak öne çıkan birBursaspor vardı. Bugün de bu ortaya koyduğumuz görüntünün tam tersi bir görüntü vardı. Bu kadar kısa zamanda bir takımın bu kadar farklı bir karakter göstermesi anlaşılır gibi değil. Bunu bir iş kazası olarak değerlendirip biran önce bu durumdan kurtulmak lazım. Baktığımız zaman bu oyuncuların hiç birisinin iyi niyetinden şüphemiz yok. Hiçbirisi bu kadar kısa zamanda fiziksel olarak tükenmiş olamaz. Hiç birisi bu kadar kısa zamanda futbolu unutmuş olamaz. O yüzden bunu şanssız bir gün olarak değerlendiripbu şekilde geriye dönük ve çok çabuk bir şekilde yapmamız lazım. Cuma günü kendi sahamızda oynayacağımız Gençlerbirliği maçını da bu açıdan çok iyi değerlendirmemiz lazım. Sonuçta üzüldük, maalesef kötü bir oyun, kötü bir mücadele ve kötü bir skor elde ettik. Ama bunu düzeltmemiz gerekiyor, bunu düzeltecek gücümüz de var. İnşallah Cuma günü bu olumsuzluğu kaldıracağız. Bunu söylerken karşımızda da bunları yaptırmayan, bizden daha fazla mücadele eden ve maçı daha fazla isteyen bir Sivasspor vardı. Onları daarada tebrik etmek lazım. Üzgünüz ama biran evvel de bu durumdan kurtuluruz" diye konuştu

Yaptığı hata sonucu Bursaspor`un üçüncü golü yemesine sebebiyet veren Ömer, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir sonuç aldık. 3-0 gibi çok ağır bir mağlubiyet aldık. Üzgünüz, fazla diyecek bir şey bulamıyorum" dedi

Yediği golde yaşananları anlaşmazlık olarak nitelendiren Ömer, şunları söyledi: "Üçüncü golde kaleci ile bir anlaşmazlık oldu. Kaleye arkam dönüktü, çok rahat bir pozisyonda kaleci `Ömer` deyince bende bana bırak anladım. Bende topu bıraktım, çıkmadım topa. Öyle bir anlaşmazlık oldu maalesef. Üzüntü verici tabi ki." Bursaspor`un Ankaragücü`nden transferi Sestak da hiç beklemedikleri bir sonuç aldıkları için üzüntülü olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA