Skıbbe, Galatasaray`a Karşı Sürpriz Peşinde

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, eski takımı Galatasaray`a karşı oynayacak olmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Pazartesi günü Galatasaray ile Türk Telekom Arena`da karşı karşıya gelecek olan Kırmızı-siyahlı takımın teknik direktörü Skibbe, eski takımı Galatasaray`a karşı mücadele edecek olmalarının heyecanını yaşıyor. Alman teknik adam, "Gösterdiğimiz performansın 9 puanı hak ettiğini ama kazandığımız 7 puanın da yeterli olduğunu düşünüyorum. Oyun olarak ve takım olarak şehir tarafından da benimsendiğini, beğenildiğini hissediyorum. Bu hafta deplasmanda oynayacağımız Galatasaray maçında da rekabet edebileceğimiziorada bir kere daha göstermemiz çok önemli" dedi. "Mücadelemizi orada da yapabilirsek en az bir puan veya üç puanla, puansız olmamak üzere dönmek istiyoruz." diyen Skibbe şunları söyledi: "Galatasaray maçında onların iyi yaptıkları, pozitif yapabildikleri şeyleri iyi etüt ederek onları bertaraf etmemiz gerekiyor. Oynadığımız 3 maçta da yaptığımız gibi yine sağlam bir defans kurmamız gerekiyor. Bu defansif kurgudan da ileriye doğru çabuk her zaman olduğu gibi hem kontrataklara çıkıp hem pozisyon üretmemiz lazım. Galatasaray takımının özelliklerinden bahsetmem doğru olmaz. Ama şunu söyleyebiliriz ki, çok teknik ve ferdi iyi oyuncularla dolu bir takım. Özellikle hocaları Fatih Terim,uluslararası alanda ve Türkiye`nin de çok başarılı ve tecrübeli bir hocası. Aynı Eskişehirspor`da olduğu gibi onların da çok mükemmel taraftarları var. Bu yüzden atmosferin en üst düzeyde olacağını düşünüyorum. Çok enteresan bir maça gideceğimizi söyleyebilirim" Eski takımı Galatasaray ile karşılaşacaklarını ifade eden Skibbe, bundan memnunluk duyduğunu ifade ederek, "Galatasaray`a karşı oynamak benim için çok mutluluk verici bir durum. Her şeyden öte eski dostlarla orada karşılaşacağım. Özellikle idari menajer ile orada iyi bir dostluk kurduk. Aynı Ümit Davala ile olduğu gibi onlarla karşılaşacağım, benim zamanımdan futbolcu olan oyuncularla görüşeceğim için de mutluyum" dedi

Batuhan`ın hafif sakatlığı olduğunu, Serdar`ın ise antrenmanlara katıldığını açıklayan Skibbe, "Batuhan`ın bir haftadır ufak da olsa devamlı onu rahatsız eden bir adale rahatsızlığı olduğunu biliyoruz. Bugün antrenmanda kendisine izin verdik. Yarınki son antrenmanda bir karar vereceğiz. Galatasaray maçında oynayıp oynamaması şu anda belli değir. Volkan için de kötü oldu. O da eski takımına karşı oynamak isterdi. Ama kırık parmakla oynaması mümkün değil. Onun dışında tüm takım maça hazırlanmış ve iyimotive olmuş şekilde İstanbul`a gidecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA