Hayalini Kurduğu Piste Kavuşan Sofuoğlu, Gaza Bastı

Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu tarafından, Sakarya`nın Akyazı ilçesinde yaptırılan pist, yüzlerce motosiklet tutkununun katıldığı törenle açıldı.

Pistte gerçekleştirilen Süpermoto Türkiye Şampiyonası 5. ayağında yarışan Sofuoğlu, koşuyu birinci bitirdi.

Motosiklette 2010 Dünya Supersport Şampiyonu olan bu yıl Moto2`de yarışan milli sürücü Kenan Sofuoğlu, ölen ağabeyleriyle birlikte hayal ettiği piste kavuştu. Akyazı ilçesi Kuzuluk ilçesinde yaptırılan pistin resmi açılışını Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar yaptı. Sofuoğlu, pistin açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesti.
Pistin kendisi gibi ölen ağabeyleri Bahattin ve Sinan`ın da hayali olduğunu kaydeden Sofuoğlu, yarışçıların pistten çok memnun olduğunu söyledi. Pistin yapımının 2,5 yıl sürdüğünü kaydeden Sofuoğlu, şunları söyledi:
"Açılışta her şey güzel. Herkes pistten çok memnun. En güzeli de federasyonun burada bir yarış düzenlemesi. Şu ana kadar her şey güzel geçti. Çok güzel bir pist. Bundan sonra Türkiye şampiyonalarının yapılacağı bir pist. İnşallah ilerleyen zamanlarda farklı şampiyonalarında gelme ihtimali var. Bu bir başlangıç. İnşallah daha güzel şeyler olacak."

PİSTTE YENİ SPORCULAR YETİŞECEK
Pistin tamamlanmasıyla yarışlara daha iyi hazırlanabileceğini kaydeden Sofuoğlu, kendisi dışında diğer sporcularında yarışlara hazırlanacağı bir pist olduğunu dile getirdi.
Pistin eğitim, genç yarışçıların yetiştirilmesi ve motosiklet kullanmak için eğitim isteyenler tarafından kullanılacağını anlatan Sofuoğlu, "Daha önce böyle pist imkanları yoktu. Sıkıntıydı herkes için. Ama bunun gibi pistler sayesinde sporcular daha iyi hazırlanma fırsatı bulacak" dedi.

Pistin açılışına ilginin fazla olduğunu belirten Sofuoğlu, şöyle konuştu:
"Bu kadar kişiye göre hazırlıklı değildik. Burayı açmakta ki amaç zaten 2012 sezonunda ki yarışlara hazır olmaktı. Burada eksiklikleri görüyoruz. Önümüzdeki sezon yarışları burada daha profesyonel şekilde hazırlayacağız."

"YENİ TAKIMIM İLE ANLAŞMAK ÜZEREYİZ"
Moto2`de 2012 sezonu için yeni takımlarla görüşmeye başladığını kaydeden Sofuoğlu; "Geçen hafta İtalya`daydım. Güzel bir görüşme geçirdik. Henüz anlaşmaya varamadık. 15 günlük bir süreç var. Hem takımın bulması gereken bir sponsor var. Benimde bulmam gereken bir bütçe var. Her şey yolunda giderse 15 gün içinde anlaşma ihtimalim yüksek." diye konuştu.
Açılışın ardından yapılan Süpermoto Türkiye Şampiyonası 5.ayağında A kategorisinde yarışan Sofuoğlu, yedinci turda geçmeye çalıştığı motosikletle çarpışarak düştü. Yarışa devam eden Sofuoğlu, koşuyu birinci tamamladı.
Öte yandan pistin açılışına pek çok ilden yüzlerce motosiklet tutkunu ile ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Açılış nedeniyle gerçekleştirilen motosiklet gösterileri izleyenleri büyüledi.