Galatasaray ve Eskişehirspor 51. Randevuya Yarın Çıkacaklar

Spor Toto Süper Lig`in 4.

hafta kapanış maçında yarın karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ile Eskişehirspor 51. randevularına çıkacaklar.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki mücadele, yarın akşam, saat 20.00’de başlayacak. Hakemler Tolga Özkalfa, Ali Saygın Önel ve Volkan Narinç görev yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Hüseyin Sabancı. Mücadele Ligtv`den naklen ekranlara gelecek.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye’ye 2-0’lık skorla kaybeden Galatasaray, evindeki ilk maçta Samsunspor’u 3-1 yendikten sonra, yaklaşık 80 dakika bir kişi eksik mücadele ettiği Kardemir Karabükspor deplasmanından 1-1’lik eşitlikle ayrılmıştı. Sarı - kırmızılı ekibin üç maçta bir galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlikle dört puanı bulunuyor.

Kardemir Karabükspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek. Galatasaray’ın ligdeki dört golünün ikisi Felipe Melo’dan geldi. Diğer iki gol, Selçuk İnan ve Johan Elmander arasında paylaşıldı.


ESKİŞEHİRSPOR HAFTAYA LİDER GİRDİ
Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig’de dördüncü haftaya toplam yedi puan ve averajla lider girmeyi başardı.
2008 - 2009 sezonunun ilk 21 haftasında Galatasaray’ın teknik direktörlüğünü yapan Michael Skibbe’nin çalıştırdığı Eskişehirspor, sezonun ilk maçında Beşiktaş’ı 2-1 yendi. Daha sonra Sivasspor deplasmanından 4-0’lık galibiyetle dönen kırmızı - siyahlılar, son olarak iç sahada Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalarak yedi puana yükseldi.


51. RANDEVULARINA ÇIKACAKLAR
Galatasaray ve Eskişehirspor, lig tarihinde daha önce 50 kez birbirlerine rakip oldu.

Galatasaray ve Eskişehirspor arasındaki 50 maçta ev sahibi Galatasaray`ın galibiyet sayılarında 21 - 9’luk avantajı bulunuyor, 20 karşılaşmanın eşitlikle sonuçlandığı mücadelede Galatasaray, gol sayılarında da 71 - 49’luk bir üstünlük kurmuş durumda.
İstanbul’da oynanan 25 maçta Galatasaray’ın 13, Eskişehirspor’un iki galibiyeti var. Gollerde ise durum: 44 - 22.

Ligde 26 yıl sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturan Eskişehirspor, 2008 - 09 sezonunda geri döndüğü Süper Lig’deki ilk iki sezonunda Galatasaray’a mağlup olmadı. Evindeki iki maçta Galatasaray`ı 4 - 2 ve 2 - 1 yenen Eskişehirspor, Ali Sami Yen Stadı’nda 1 - 0 ve 1-1’lik skorlarla dört puan kazanmayı başarmıştı.

İki takım arasında 2010 - 2011 sezonundaki iki maçta ise Galatasaray’ın üstünlüğü vardı. Ligin üçüncü haftasında rakibini Eskişehir’de 3 - 1 yenen sarı - kırmızılı ekip, İstanbul’da ise 4 - 2’lik skorla rakibine şans tanımamıştı.