10.türkiye Amatör Açık Gol Şampiyonası Sona Erdi

Antalya`da düzenlenen 10.

Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası sona erdi. Erkeklerde birinciliği Hollandalı Daan Huizing, bayanlarda ise Danimarkalı Nicole Broch Larsen elde etti.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından bu yıl 10.`su Antalya`nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde gerçekleştirilen Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası sona erdi. Erkekler Antalya Golf Kulübü Sultan Golf Course, bayanlar ise Gloria Golf Kulübü New Course`da 4 gün boyunca birinci olabilmek için mücadele etti.

4 günlük şampiyona sonunda erkeklerde birinciliği Hollandalı Daan Huizing, ikinciliği Fransız Mathıeu Decottıgnies Lafon, üçüncülüğü Alman Moritz Lampert elde etti. Hollandalı Daın Huizing`in birinciliğini takım koçu ve arkadaşları şampanya patlatarak kutladı. Hollandalı şampiyon Daın Huizing, çok güzel bir şampiyonada mücadele ettiğini belirterek, "Rakiplerim ve şampiyona çok başarılıydı. Birinci olduğum için çok mutluyum. Buradaki sahada oynamak çok zordu. Son ana kadar büyük mücadele verdim. Sonçukura kadar konsantrasyonumu kaybetmedim. Sonuçta iyi bir oyun çıkararak şampiyon oldum" dedi.

Bayanlarda birinciliği Danimarkalı Nicole Broch Larsen, ikinciliği İsviçre`den Anais Maggetti, üçüncülüğü ise Hollandalı Ileen Domela Niewenhuis kazandı. 39 bayan golfçü arasında birinciliğe uzanan Danimarkalı Nicole Broch Larsen`i takım arkadaşları gölete atarak tebrik etti.

Danimarkalı şampiyon Nicole Broch Larsen, birinci olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Turnuva boyunca güzel oynadım. Türkiye`de oynamak benim için çok güzel oldu. Çok güzel bir organizasyon gördüm. Konakladığım yerde güzeldi. Bu şampiyonada birinci olmak kolay olmadı. Güçlü rakiplerim vardı. Son çukura kadar avantajımı kullandım. Elimden geldiği kadar hata yapmamaya çalıştım. Kazandığım için çok mutluyum" diye konuştu.

Takım olarak ülkeler sıralamasında erkeklerde Almanya birinciliği, Hollanda ikinciliği, İsviçre üçüncülüğü elde ederken, bayanlarda ise birinciliği Hollanda, ikinciliği İsviçre, üçüncülüğü Danimarka elde etti.

Antalya Golf Kulübü`nde düzenlenen ödül töreninde Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sporculara plaket ve kupalarını takdim etti. Törende konuşan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Şampiyonaya katıldıkları için genç sporcuları kutluyorum. Bize katkı veren tüm sponsorlara teşekkür ediyorum. Gelecek yıl düzenlenecek olan 2012 Mayıs ayında düzenlenecek olan Dünya Amatör Golf Şampiyonası`na bekliyoruz" diye konuştu.

Ödül töreninin ardından bayanlarda birinci olan Danimarkalı Nicole Broch Larsen, takım arkadaşlarının yine bir sürprizi ile karşılaştı. Danimarkalı erkek ve bayan golfçüler şampiyon Larsen`i el ve ayaklarından tutarak, iki metre yükseklikten göle attılar. Çığlık atarak suya düşen şampiyonu sudan yine arkadaşları çıkardı.

Kaynak: İHA