Çalımbay: Nefes Alacak Vakit Yok Rehavete Kapılmayacağız

Sivasspor’da Ankaragücü deplasmanından alınan üç puanın ardından yüzler gülüyor.

Kendi tesislerinde Bursaspor hazırlıklarını neşeli bir şekilde sürdüren Sivasspor’da teknik direktörü Rıza Çalımbay, ligde nefes almaya vakit olmadığını ve Ankaragücü galibiyetinin de kendilerinde rahatlık oluşturmaması gerektiğini söyledi.

Ankaragücü maçının başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettiklerini hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Biz belkide bir sezonda 3 penaltı aleyhimizde oluyordu ama bu sezon daha iki maçta üç penaltı oldu. Yapacak bir şey yok yolumuza devam etmemiz gerekiyordu. Ankaragücü maçını iyi bir fırsat olarak görüyorduk. Çünkü her şeyi telafi edecek bir maçtı. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettik. Gerçekten net pozisyonlara girdik. Son paslarda biraz daha dikkatli olsak daha farklı bir şekilde kazabilirdik. Eğer maç berabere bitse üzülürdük. Ama puan puan derdik. Oynadığımız oyunun hakkı galibiyetti. Ben arkadaşlarımı kutluyorum. Ama nefes alacak vakit yok. Bu galibiyetti bitti rahatladık gibi bir şey olması mümkün değil. Zaten üç günde bir maç oynuyoruz. O yüzdende tekrar o maçı unutup önümüze bakmamız gerekiyor.” dedi.

Pazar günü Bursaspor’la zorlu bir maça çıkacaklarını ifade eden Çalımbay, Bursaspor’un çok iyi bir takım olduğunu, mükemmel bir kadrosu olduğunu ve Ertuğrul hoca geldikten sonra da iyi bir istikrar yakaladıklarını vurguladı. Son oynadıkları maçı iyi oynamalarına rağmen kaybettiklerini belirten Çalımbay, “O nedenle burada oynayacağımız maç çok zor bir maç olacak. Bunun bilincindeyiz. Oynadığımız oyunun mutlaka üzerine çıkmamız gerekiyor. Oyun disiplinini hiç kopartmamamız gerekiyor. Şu son maç bana takımım adına anormal bir şekilde güven verdi. Ben arkadaşlarımın Ankaragücü maçını kazandıktan sonra çok büyük güven kazandıklarına inanıyorum. Bursaspor’dan daha çok mücadele edip kendi taraftarlarımıza galibiyet tattırmak istiyoruz. Bizim şuan ki tek hedefimiz Sivasspor’u iyi bir yere getirmek. Çünkü 2-3 senedir çok sıkıntılı günler geçiriyor, son maçlarda kurtarıyoruz. Artık onları yaşamak istemiyoruz. O yüzden de bizim biran önce düzlüğe çıkıp iyi bir istikrar yakalamamız gerekiyor. Eksiklerimiz var Fati, Thomas Rada, Pedriel, Kerim Zengin olsun. Kıvanç büyük bir sakatlık geçirdi. Ama oda iki hafta içinde takımdaki yerini alacak.” şeklinde konuştu.
Sivasspor’un başarılı oyuncusu Rasmussen de önemli bir galibiyet aldıklarını ancak artık bunu unutup Bursaspor maçına hazırlandıklarını söyledi.

Eskişehirspor karşılaşmasında kaleye geçmek zorunda kalan Rasmussen, “Tekrardan santrafor oynamak benim için önemli ve güzeldi. Ama daha da önemli olan gol bulmaktı çok fazla pozisyon buldum golümü de attım. Çok mutluyum iki maçtır kaybediyorduk baskı altındaydık. Takım olarak mutluyuz. Ankaragücü maçından sonra takımın kendine güveni daha da arttı. Bu maçı da alıp daha iyi olacağız.” dedi.

Enaramo da Ankaragücü galibiyetiyle takımın moralinin yerine geldiğini ifade etti.

İlk iki maçı kaybetmemiş olmanın üzüntüsüyle Ankara’ya gittiklerini belirten Enaramo, “Ama orada bunu bir kenara bırakıp Ankaragücü maçına yoğunlaştık. Aldığımız galibiyette çok büyük bir sevinç ve moral kaynağı oldu. Bursa maçında da bu sevincimizi devam ettirmek istiyoruz. Bir hafta içinde üç tane maç oynuyor olmak kolay bir şey değil. İki gün sonra hemen bir maç daha oynayacağız. Bizim için zor olacak ama Ankaragücü maçının vermiş olduğu moralle bu karşılaşmaya iyi bir şekilde çıkacağız. Bütün hepimiz tek yürek olup bu maçı alacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.