Anadolu Efes 35. Yılını Kutladı

Efes Pilsen Spor Kulübü olan ismini yasa gereği değiştiren Türk basketbolunun öncü kulübü Anadolu Efes, 35.

yılını düzenlenen bir geceyle kutladı

Kulüp Başkanı Tuncay Özilhan, 35 yılda Türk basketbolunun lokomotif kulübü olduklarını, yeni ad ve yenilenen logolarıyla daha büyük başarıları hedefleyeceklerini söyledi

Suada`da düzenlenen geceye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman ile Galatasaray Antrenörü Oktay Mahmuti`nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Gecede Anadolu Efesli oyuncular tek tek anons edilerek sahneye çağrıldı

Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, yaptığı konuşmada, 1976 yılında kurulan kulüplerinin kurumsal yapı ve yönetim anlayışıyla Türk basketbolunda fark oluşturduğunu söyledi. Tuncay Özilhan, 35 yılda Türk basketbolunun lokomotif kulübü olduklarını belirterek, "Basketbolda bir ekol oluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle basketbolu salonların dışına çıkarttık. `Anadolu Efes ile ilk adım` projemizle Anadolu`nun en ücra köşelerine gittik. Yurt içinde 34 okulun yanı sıra yurtdışında Saraybosna`da ve Kuzey Kıbrıs`ta okullar açtık. 8 yılda 20 bin gencimize basketbol sevgisi aşıladık. Doğu ve Güneydoğu`daki illerimizde yaşayan gençlerimizi `Doğudan Batıya minik yürekler` adlı projemizle Avrupa ve Türkiye liglerindeki maçlarımıza getirdik. Bir lig maçını çıplak gözle seyretmenin, ekranda izledikleri sporcularla tanışmanın, filmlerde gördükleri İstanbul`u gezmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşattık" dedi.

Bu sezon da yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçireceklerini ifade eden Özilhan, "Takımımızın sezon boyunca lig, kupa ve THY Avrupa Ligi maçlarında atacağı sayı kadar basketbol topunu Türkiye`nin çeşitli illerindeki okullara hediye edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye Basketbol Ligi`nin 46 yıllık tarihinde 16 müessese kulübünün kurulduğunu ve kapandığını Anadolu Efes`in ise yoluna devam ettiğini dile getiren Özilhan, "Yeni ad, yeni logo, yeni oyuncular ve yeni yönetim anlayışı ile daha büyük başarılar hedefliyoruz. Türk basketbolunun itici gücü olmaya, basketbolu gençlere sevdirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu

Öte yandan, geceye katılan Antrenör Ufuk Sarıca, oyuncular Kerem Tunceri, Ersan İlyasova, Cenk Akyol, Sasa Vujacic, Stanco Barac, Tarence Kinsey ile Mavi-beyazlı takımın unutulmaz oyuncusu Peter Naumoski İHA`ya özel açıklamalarda bulundular. UFUK SARICA: "BU SENE KURDUĞUMUZ KADROYLA YENİ BAŞARILARI ALMAK İSTİYORUZ" Antrenör Ufuk Sarıca, böyle önemli bir gecede bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Anadolu Efes`in 35 yıllık bir geçmişi var. Basketbolda hep ilklere imza attı. Hep çıtayı yükseltti. Biz de bu sene kurduğumuz kadroyla yeni başarıları almak istiyoruz. Umarım herkes için iyi bir sezon olur. Yeni bir takımız. Zamana ihtiyacımız olacak. Başlarda biraz zorlanabiliriz ama inşallah sonunda başarı gelir. NBA oyuncuları ligimize renk katacaktır. Burada sadece Ersan ile ilgili bir tasarrufumuz oldu.Kendisi sezonun tamamını burada bitirmek istiyor" açıklamasında bulundu. KEREM TUNÇERİ: "NBA`DEN GELEN YILDIZLAR LİGE RENK KATACAK" Takım Kaptanı Kerem Tunceri de takımdan beklentinin yüksek olduğunu dile getirerek, "Beklentiler çok fazla bunun farkındayız. Çok iyi bir kadro kuruldu. Zorlu bir gruba düştük. İstanbul`da final-four oynamak için elimizden geleni yapacağız. NBA`den gelen yıldızlar lige renk katacak" dedi. ERSAN İLYASOVA: "AVRUPA`DAKİ BÜYÜK YILDIZLAR ANADOLU EFES`TE OYNADI" NBA`deki lokavt nedeniyle Anadolu Efes ile anlaşan milli oyuncu Ersan İlyasova, Anadolu Efes`te olmanın kendisi açısından heycan verici olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Avrupa`daki büyük yıldızlar Anadolu Efes`te oynadı. Bu sene iyi bir kadro kuruldu. Şampiyon olarak buradan mutlu bir şekilde sezonu geçirmek istiyorum. İyi takım olursak Türkiye`de ve Avrupa`da karşımızda kimse duramaz. NBA`deki yıldızların gelmesi Türk Basketbol`unu üst seviyelere çıkaracak." Mavi-beyazlı bir diğer oyuncu Cenk Akyol da NBA`den gelen yıldız oyuncuların lokavt bitene kadar Türk basketbol severlere çok iyi maçlar izleteceğini ifade etti.

Sasa Vujacic ise İstanbul ile Los Angeles`i karşılaştırarak, "Burada olduğum için heyecanlıyım. Geçen sene milli takım ile buradaydım. İstanbul çok güzel bir yer. Burada çok güzel anılarımız olmuştu. Çok büyük ve kültüre sahip bir şehir. Los Angeles`ten bir farkı olmadığını söyleyebilirim. Trafik olarak ta Los Angeles`i aratmıyor. Buraya 2 saatte gelebildik. Şimdiden burayı çok sevdiğimi söyleyebilirim. Türk taraftarların çok ateşli ve tutkulu olduğunu biliyorum. Sabırlı olup bizi desteklesinler"ifadelerini kullandı. PETER NAUMOSKİ: "TÜRKİYE`NİN EN ÖZEL TAKIMI" Efes Pilsen`in efsane oyuncularından Peter Naumoski, Anadolu Efes`in bu önemli gecesinde yer aldığı için mutluluğunu vurgulayarak, "Efes için özel günlerden birisi. 35 yıl büyük bir geçmiş. Türkiye`nin en özel takımı. Geçmişinde Avrupa`da kupa kaldırdı ve gelecekte de bunu tekrarlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Stanco Barac ise Beko Basketbol Ligi`nin Avrupa`nın en iyi ligi olacağını ifade ederek, "NBA ve Avrupa`dan çok iyi oyuncular geldi. Biz de iyi bir kadro kurduk. Anadolu Efes olarak zirve mücadelesinde olacağız. İyi sonuçlar alıp ligde ve Avrupa kupalarında başarılı olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu

Anadolu Efes`in Fenerbahçe Ülker`den transfer ettiği ABD`li oyuncu Tarence Kınsey de çok büyük kulübe geldiğini kaydederek, "Anadolu Efes geçmişi başarılarla dolu bir ekip. Tabi böyle olunca başarı beklentisi de yüksek oluyor. Bu beklentileri karşılamak istiyoruz. NBA ve Avrupa`nın önemli yıldızlarını kadromuza kattık. Bu bizi daha da güçlü hale getirdi. Ama sahada sadece 5 kişi olacak. İşini en iyi yapanların da orda olacağına inanıyorum. Yapabildiğimizin en iyisini yaparak başarılı olmak istiyoruz"dedi.

Son olarak gecede Tuncay Özilhan, Anadolu Efes çalışanlarına plaketlerini verirken, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası da bir konser verdi.

Kaynak: İHA