Dünya Muay Thai Şampiyonası Açılışında Türkiye Rüzgârı

Tayland dışında ilk defa Özbekistan ev sahipliğinde yapılan Dünya Muay Thai Şampiyonası’nın açılışında Türkiye rüzgârı esti.


Şampiyonaya sporcularla birlikte toplam 45 kişilik bir ekiple katılan Türkiye Muay Thai Takımı, şampiyonanın açılışına damgasını vurdu. Başkent Taşkent’te Yunusabat Spor Tesisleri’nde yapılan tören salonunda ellerine aldıkları Türkiye bayrağı ile yerlerini alan sporcular madalya konusunda ise kendilerinden emin şekilde konuştu.

Dünya genelinde 70 dolayında ülkeden 700 sporcu ve idarecilerin iştirak ettiği şampiyonanın açılışında Cihan`a konuşan Türkiye Muay Thai Takımı idarecileri ve sporcuları başarı konusunda umutlu konuştu.
Türkiye Muay Thai Takımı Teknik Direktörü Engin Kısa, "7 bayan 20 erkek olmak üzere toplam 27 sporcuyla iştirak ediyoruz. Bay ve bayan sporcularımız gençler ve büyükler kategorilerinde yarışıyor. Türkiye’de alt yapısı oluşmaya başlayan bu spor dalı hızla büyüyor. Dünyada bu sporu iyi yapan birkaç ülke var, onların arasına girmeyi başardık. Hem kamp ve hem de diğer ek turnuvalar sayesinde dünya şampiyonasına biraz hazır geldik. İnşallah bu dünya şampiyonasında takım olarak ilk üçe girmeyi hedefliyoruz.” dedi. Türk sporcular 48 ile 86 arasında değişen ona yakın kategorilerde yarışacak.


SPORCULAR UMUTLU
Bayan sporculardan Gülden Mercan, “Hedefimiz çok büyük, dünya şampiyonu olmak için buradayız. İnşallah en iyi şekilde dünya şampiyonu olup altın madalyamızı alıp Türkiye’ye döneceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir diğer bayan sporcu Ömür Koçak ise, “İlk defa dünya şampiyonasına katılıyorum. Hedeflerimiz büyük, inşallah hepimiz dünya şampiyonu olup döneriz.” dedi.

67 kiloda mücadele eden erken sporculardan Yılmaz Öztürk de “Yedi yıldır milli takımdayım. Allah’ın izniyle bu sefer dünyada derece yapacağız. Tüm takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Büyükler kategoride mücadele eden Recai Çelik de, “İyi bir kamp dönemi geçirdik. İnşallah burada derece yapacağım.” şeklinde duygularını dile getirdi.
Erkek sporculardan Mehmet Aksay ise “İnşallah bu sefer birinci olmak için burada geldim.” dedi
Törende sahneye çıkan takım Yılmaz Şeker de, “Takım olarak şu anda açılış törenindeyiz. Çok iyi hazırlandık. Sporcularımıza güveniyoruz. İnşallah en iyi şekilde ülkemizi temsil eder ve yurda döneriz.” şeklinde duygularını dile getirdi.
Bayan gençler kategorisinde mücadele eden Elif Sarı Güney, “Özbekistan’daki şampiyonaya katılıyoruz. İnşallah iyi dereceler elde edeceğiz. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.“ dedi.


TÜRKİYE HEYETİ 45 KİŞİ
Türkiye Muay Thai Federesyonu Başkanı Halil Durma ise “Kayseri’de ve İstanbul’da olmak üzere güzel iki aşamalı iyi bir kamp çalışması yaptık. 45 kişilik bir kafileyle buradayız. Federasyon olarak burada bulunmaktan çok memnunuz. Özbekistan’da çok güzel bir çalışma yapmışlar. Sporcularımızın ay yıldızlı barağı göndere çekeceğine inanıyorum.“ dedi.

Şampiyonanın açılışında daha sonra katılımcı ülke takımları bayrakları ve ülke isimlerinin yazılı olduğu afişlerle salondaki yerlerini alarak davetlileri selamladı.
Bu arada tören salonuna gelen davetliler, develer üzerindeki yerel giyimli kızlar ve çalışan Özbek milli çalgıları surney ve karney eşliğinde karşılandı.

Şampiyonanın açılışında Dünya Muay Thai Federasyonu Başkanı Sakchye Tapsuwan ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Abdullah Aripov birer konuşma yarak sporculara başarılar diledi.
20-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak şampiyonanın açılış töreninde sunulan gösteriler ve danslar ise şampiyonaya ayrı bir renk kattı.