Trabzonspor’da Yabancı Bolluğu

Şampiyonlar Ligi`ne katılmasının ardından kadrosunu güçlendirmek için harekete geçen ve özellikle Devler Ligi`ni düşünerek kadrosuna 3 Slovak futbolcu daha katan Trabzonspor’da yabancı bolluğu yaşanıyor.

Geçtiğimiz sezonda kadrosunda 5 yabancı ismi bulunduran bordo - mavililerde, bu sezon transfer edilen 7 isimle yabancı futbolcu sayısı 12’ye çıktı.
Özellikle yabancı futbolcular açısından bol alternatifli bir durumla karşı karşıya olan Trabzonspor teknik kurmaylarının işinin ise hiç de kolay olmadığı yorumları yapılıyor. Şampiyonlar Ligi’nde sınırlama olmamasından dolayı Devler Ligi içinde istediği yabancıları kullanma şansına sahip olan teknik heyetin, 6+2 sınırlamasından dolayı Süper Lig’de ise işi hiç de kolay görünmüyor.
Bordo - mavili takımın teknik kurmayları, lig maçlarında en az 4 yabancı futbolcuyu tribüne göndermek zorunda kalacak. Bu durumun takım içindeki dengeleri nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

POLONYA’LILARI SLOVAK’LAR TAKİP ETTİ
Kadrosunda daha önce 4 Polonyalı, 1 Arjantinli, 1 Fildişili, 1 Çek ve 1 Brezilyalı futbolcu bulunduran Trabzonspor, son transferlerini ise tercihi Slovak oyunculardan yana kullandı.
Bordo - mavili yönetim Devler Ligi için transferin son günlerinde, İngiltere Premier League takımlarından West Bromwich Albion’da forma giyen Marek Cech ile Ankaragücü`nde oynayan Vittek ve Sapara’yı renklerine kattı. Bu futbolcuların transferiyle de bordo - mavili takımın kadrosunda 3 Slovak futbolcu yer almış oldu.
Bu arada, Trabzonspor’un dün gece geç saatlerde transfer ettiği Sapara ve Vittek’in forma numaraları da belli oldu. Buna göre, Sapara’nın 27, Vittek’in ise 11 numaralı formayı giyeceği belirtildi.