Özbek Futbolcu Ceparov, Asya’nın En İyisine Aday

Trabzonspor’un eski oyuncusu İbrahim Yettara’nın top koşturduğu Suudi Arabistan’ın El Şebab takımına transfer olan Özbekistan Futbol Milli Takımı’nın kaptanı Server Ceparov, ‘2011 Asya’nın en iyi futbolcusu’ listesine girdi.


Asya 2008 futbol sezonunda yılın en iyi futbolcusu seçilen Ceparov, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) tarafından bu yıl tekrar en iyiler listesine aday gösterildi. Kıtanın güçlü kramponlarından oluşan listesinde Özbekistan’dan başka, Çin, İran, Suriye, Güney Kore, Suudi Arabistan ve Irak gibi dokuz ülkeden 15 futbolcu bulunuyor. İran ve G.Kore üçer futbolcuyla listeye en fazla futbolcu gönderen ülkeler oldu.

AFC üyesi ülke futbol federasyonları tarafından yapılacak değerlendirme sonunda dereceye girecek futbolculara ödülleri 23 Kasım’da Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek görkemli törenle verilecek.
Bir zamanlar Arthur Zico ve Luis Felipe Scolari gibi ünlü çalıştırıcıların hocalığını yaptığı Ceparov, 2010’da Bunyodkor’dan Şenel Güneş’in eski takımı FC Seul’e transfer olmuştu. Temmuz 2011'e kadar bu takımda kalan Cebarov, daha sonra Suudi Arabistan’ın El Şebab takımıyla el sıkışmıştı.
Cebarov en son Özbekistan ile Japonya arasında 6 Eylül’de Taşkent’te oynanan ve 1-1 sona eren 2014-Bezilya Dünya Futbol Şampiyonası Asya Kıtası grup elemeleri ikinci tur maçında Özbekistan adına atıla gölün sahibi olmuştu.

İşte Asya’nın 2011’in en iyi futbolcusu yarışına aday isimler listesi:
Deng Zhouxiang (Çin)
Farhad Macidi (İran)
Firas Al Katib (Suriye)
Kasım Hadadifar (İran)
Ha Tae-goon (G.Kore)
Hadi Agili (İran)
Hasan Abdel Fattah (Ürdün)
İsmail Matar (BAE)
Keisuke Honda (Japanya)
Koo Ja-cheol (G.Kore)
Muhammed Noor (Sauudi Arab.)
Server Ceparov (Özb.)
Takashi Inui (Japanta)
Yeom Ki-hun (G.Kore)
Yunus Mahmud (Irak)