İzmir Cup’ta İlk Gün Geride Kaldı

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Türk Telekom – İzmir Cup Tenis Turnuvası 19 – 25 Eylül tarihleri arasında Örnekköy Ulusal Tenis Eğitim Merkezi Kortları’nda gerçekleşiyor.


Turnuvada Türkiye’nin bir numarası Marsel İlhan ve Davis Kupası Takımımızın en tecrübeli oyuncusu Haluk Akkoyun, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tınaz ve Turnuva Baş Hakemi Zsolt Beda’ın katılımıyla Örnekköy UTEM Tesisleri’nde bir basın toplantısı gerçekleştir.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Milli oyuncu Marsel İlhan “buraya katılmaktan çok mutluyum. Buradan daha üst seviyelerde karşılaşmalarda mücadele edebileceğim.” dedi
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk Telekom Izmir Cup`ın eleme mücadeleleri bugünkü maçlarla başladı. İlk gün korta çıkan dört Türk raketten sadece Anıl Yüksel turladı.

Türkiye Tenis Federasyonu`nun uluslararası takviminde yer alan Türk Telekom İzmir Cup, eleme maçlarıyla başladı. Merkez kortun ikinci maçında Anıl Yüksel, Rus Ilya Chkoniya ile karşılaştı. İlk seti 7-5 ile lehine sonlandıran Yüksel, ikinci seti de 6-1 alarak elemede ikinci tura adını yazdırdı ve Alman Simon Stadler`le eşleşti.
Aynı kortun ilk karşılaşmasına çıkan Cahit Kapukıran`ın rakibi ABD`li Travis Rettenmaier`di. Genç raketimiz, Rettenmaier`e 6-0, 6-1`le kaybederek turnuvaya veda etti. Bulgar Dimitar Kutrovsky`le oynayan Mert Dinç rakibine 6-0, 6-1`le kaybederken ABD`li William Boe-Wiegaard`a 6-1, 6-3`le yenilen Fatih Taha Erun, elemede ikinci tura yükselemedi.
Uluslararası Türk Telekom İzmir Cup`ın ikinci gününde eleme tablosunda dört maç oynanacak. Temsilcimiz Anıl Yüksel, Alman Simon Stadler`le ana tablo için karşılaşacak.

İZMİR’DE TENİS HEYECANI
Türkiye’nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, ilk turda 16 Yaş Türkiye Şampiyonu Muhammet Haylaz’ı 6-1, 6-0’lık setlerle geçerek ikinci tura yükseldi. Son iki yıldır finalde turnuvayı kaybeden bir numaralı seribaşı Marsel, böylelikle ana tabloya hızlı bir giriş yapmış oldu. İlk finalinde Andrea Stoppini’ye kaybeden Marsel, geçtiğimiz yıl da Hintli Somdev Devverman’a mağlup olarak turnuvayı ikinci tamamlamıştı.

İzmir’de ana tabloda yer alacak bir diğer Türk raket de Haluk Akkoyun olacak. Milli raket, geçtiğimiz yıl ilk turda Andrey Kumantsov’u 6-3’lük setlerle geçmesine rağmen şampiyon Somdev Devverman’a iki sette kaybetmişti. Haluk Akkoyun, bu yıl ise Avustralyalı Carsten Ball ile oynayacak.Turnuvanın ana tablosunda yer alan genç raketimiz Durukan Durmuş, birinci turda Bulgar Dimitar Kutrovsky’e 6-1’lik setlerle mağlup oldu. İstanbul Challenger’ın da ana tablosunda yer alan Efe Yurtaçan, sezonun ikinci Challenger turnuvasına İzmir’de çıkacak. Yurtaçan, ilk maçında dört numaralı seribaşı Ruben Bemelmans karşısında tur arayacak.

Türk Telekom İzmir Cup, bu yılda birbirinden iddialı raketlerin mücadelesine sahne olacak. Steve Darcis de bu yıl turnuvanın üst sıraları hedefleyen raketlerinden. Belçikalı tenisçi, bu yıl Hollanda’da düzenlenen The Hague Open’ı finalde Marsel İlhan’ı 6-3, 4-6, 6-2’lik setlerle mağlup ederek kazanmıştı. Turnuva ana tablosunda bulunan diğer önemli oyuncular arasında 21 yaşındaki Litvanyalı yetenek Richard Berankis (ATP 157), İtalyan Flavio Cipolla (ATP 102), Belçikalı Ruben Bemelmans (ATP 148) bulunuyor.