Erzurum Valiliği: Atlama Kuleleri Sorunsuz Bir Şekilde Çalışıyor

Erzurum’daki atlama kulelerinin arızalı olduğu gerekçesiyle 18 Eylül’de yapılması planlanan Kayakla Atlama Dünya Yaz Kupası’nın iptal edildiği haberlerine bir yalanlama da Erzurum Valiliği’nden geldi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan haberlerin ardından tesislerde incelemelerde bulunulduğu ve atlama kulelerinin sorunsuz bir şekilde çalıştığı ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Türkiye Kayak Federasyonu’nun,16-29 Mayıs ve 17 Temmuz-9 Ağustos tarihlerinde Kayakla Atlama Kuleleri tesislerinde antrenmanlar yaptığı bilgisine yer verildi. Kayakla atlama kamp çalışmaları sorunsuz bir şekilde tamamlandığı vurgulandı. Tesislerde rutin bakımların yapıldığı, ancak ulusal ve uluslar arası organizasyonlara hazır olduğu belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada atlama kulelerinin Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları UNIVERSIAD için inşa edildiği bilgisine yer verilerek proje ve müşavirlik hizmetleri Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Sloven Atelje-S firmasından satın alındığı belirtildi. Atlama kulelerinin, Türkiye Kayak Federasyonu’nun hizmet ve proje satın aldığı Atelje-S firmasının kontrol ve denetiminde gerçekleştirildiği kaydedildi. 2011 UNIVERSIAD Kış Oyunları öncesi, atlama kulelerine Dünya Kayak Federasyonu (FIS) tarafından onay verilerek, tesisin uluslar arası standartlarda olduğu kabul edildiğinin ifade eden açıklamada, tesislerde yapılan yarışmaların başarıyla sonuçlandığı açıklandı.

Açıklamada tesisin fiziki durumunda problem olmadığının altı çizildi. Funiküler sistemi için, Sloven firma ile bakım onarım sözleşmeleri imzalandığı belirtilerek, “Talep ettikleri yedek parça ve yıllık bakım ücretleri hesaplarına yatırılmıştır. Yıllık bakımların yapılması için ülkemize davet edilmişlerdir” ifadelerine yer verildi.
Rüzgar bariyerlerinin olmamasından dolayı tesiste atlama yapılamadığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığının kaydedildiği açıklamada “2011 UNIVERSIAD Kış Oyunları’nda Kayakla Atlama müsabakalarının yapılmasına FIS ve Dünya Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından müsaade edilmiş ve ağır kış şartlarına rağmen turnuva süreci başarı ile tamamlanarak tesislerimiz ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, FISU ve diğer uluslararası yetkili kuruluşların da yazılı ve sözlü takdirlerini kazanmıştır” denildi. İhtiyaç durumunda rüzgar bariyerinin yapılması için çalışma başlatılabileceği aktarıldı.
Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: “Kayakla Atlama tesisinin bulunduğu alanın fiziki durumundan kaynaklanan ve yoğun yağış mevsiminde meydana gelen toprak kaymalarına anında müdahale edilmiştir. Müteahhit firma, meydana gelen toprak kaymalarını önlemeye yönelik betonlama ve drenaj çalışmalarını tamamlamıştır.”