Trabzonspor; Avrupa`da Var, Türkiye`de Yok

Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’ne İtalya’nın köklü takımlarından İnter’i 1-0 deplasmanda yenerek başlayan Trabzonspor’da, Süper Lig’de alınan kötü sonuçların üzüntüsü yaşanıyor.


Ligin ilk haftasında deplasmanda Manisaspor ile 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, ikinci haftasında da 3 puanla tanışamadı. Karadeniz ekibinin, İnter zaferinin morali ile kendi taraftarı önünde ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 1-0 mağlup olması camiayı üzdü. Bordo-mavili futbolcular da biran önce kendilerine gelmeleri gerektiği özeleştirisinde bulundu. Trabzonspor’un tecrübeli futbolcularından Serkan Balcı, ligin daha da zorlaşacağını belirterek, biran önce akıllarını başlarına toplamaları gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında takım rakip takımın defansını aşamadıklarını belirten Serkan, “Son bölümlerde oyundan düştük. Bu kayıpları ilerleyen haftalarda telafi etmek için elimizden geleni yapacağız. Geçen yıl ilk on haftada kazandığımız puanlar bizi zirveye taşımıştı. Bu sezon ilk iki hafta puanlar kaybettik. Takım halinde mücadele etmeliyiz. Lig daha da zorlaşacak. Aklımızı başımıza almamız gerekiyor.” dedi.

Bordo-mavililerin Polonyalı oyuncusu Adrian da, önlerindeki maçlara bakıp, biran önce kendilerini düzeltmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Adrian, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor iyi savunma yaptı. Kontratağa iyi kalktılar. Direkten dönen topumuz vardı. Kaybettik ve üzgünüz. Yapacak bir şey yok. Telafi etmeye çalışacağız.” diye konuştu.

“Ayrıca görünen o ki her takım herkesi yenebiliyor” yenebiliyor diyen Polonyalı futbolcu, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor geçen hafta da Galatasaray’ı yenmişti. Biz Şampiyonlar Ligi’nde lideriz. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakıp kendimizi düzeltmenin yollarını arayacağız.” ifadelerini kullandı.


VİTTEK 6 AY SAHALARDAN UZAK KALABİLİR
Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Zayette ile girdiği ikili mücadelede sonucu sakatlanan Robert Vittek`in, yapılan ilk kontrollerinde sağ diz ön çapraz bağlarının koptuğu belirlendi. Futbolcunun yarın da MR`ının çekilecek ve sakatlığının boyutun kesinlik kazanacak. Vittek`in ilk belirlemelere göre en az 6 ila 8 ay arasında sahalardan uzak kalabileceği öğrenildi.

SAMSUN HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Trabzonspor, ligin 3. haftasında 21 Eylül Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyen oyuncular düz koşu yaparken, diğer futbolcular ısınma hareketleri sonrası pas çalışması gerçekleştirildiler.

Antrenmana sakatlıkları bulunan Vittek ve Barış katılmazken Tayfun Cora ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.