Skibbe: Zor Bir Deplasmandan Galip Geldiğimiz İçin Mutluyuz

Ligin ikinci haftasında Sivasspor’u deplasmanda 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Eskişehirspor’da teknik heyet ve futbolcuların yüzü gülüyor.


Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, zor bir deplasmandan galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Maçtan önce karşılaşmanın çok mücadeleci geçeceğini tahmin ettiklerini kaydeden Skibbe, şöyle konuştu:
“İlk devrede de biz daha fazla etkiliydik. Defans hattında da sadece ölü toplarda birkaç pozisyona müsaade ettik rakibimize. Özellikle Dede’nin frikik golünden sonra ikinci gol çok güzel paslarla atılan bir goldü. Hayrettin’in ikinci sarı ve kırmızı kartı hak ettiğini düşünüyorum. Bundan sonra bizim için işler daha kolaylaştı.
3-0 olduktan sonra kalecinin kırmızı kartta görmesiyle fazla ataktan ziyade daha çok orta sahada pas yapmaya çalıştık. Bu tamamen rakibe olan saygımızdan dolayı. İki oyuncusunu kaybetmiş bir takıma karşı bütün hatlarıyla mücadele etmek yerine orta sahada pas yaparak oynamayı tercih ettik.
Otobüsle Eskişehir’e döneceğiz. Çarşamba gününki Gençlerbirliği maçına hazır olmamız gerekiyor. O zamanda inşallah oynayamayan sakat olan Serdar gibi oyuncuları kullanmayı düşünüyorum. Salı ve Çarşamba gibi bunlar daha netleşecek o zaman karar vereceğiz.”

ALBAYRAK: BU MAÇ HAKEMİN KARİYERİNDE KARA BİR LEKE OLARAK KALACAK
Sivasspor’da karşılaşmanın 89. dakikasında hakem tarafından tribüne gönderilerek cezalı duruma düşen Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın yerine Yardımcı Antrenör Bülent Albayrak toplantıya katıldı.
Albayrak, hakem hatalarına değinerek, “Eskişehirspor’u almış olduğu galibiyetten dolayı kutluyorum. Burada söyleyeceğim şeylerin Eskişehirspor ile uzaktan yakından alakası yok. Biz her maçımıza aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Ama bugünkü hakem arkadaşımız büyük bir ciddiyetle hazırlanarak gelmemiş buraya. Biz bunun arkasında bazı şeyler düşünmeye başladık. Gerçekten şok edici bir yönetim sergiledi bugün. Maç 2-0 olduktan sonra ki ilk goldeki faul pozisyonunu da incelemek gerekiyor. Aldığımız sonucun bahanesi falan değil bu. Çünkü süper ligde tüm takımlar aşağı yukarı birbirine denk. Bir takımın lehine veya aleyhine yapılacak hatalar skora net olarak etki ediyor. Maç 2-0 iken verilmeyen bir penaltı var. Veysel’in Enarom’ya sarılarak indirdiği bir pozisyon var. Burada bizim geçen hafta aleyhimize verilen penaltı var. Bu iki pozisyonun özellikle incelenmesi istiyoruz. Bugün Türk futboluna yakışmayacak hakem örneği gördüm. Bu açıklamadan dolayı bize ceza verirler mi bilmiyorum ama tüm samimiyetimle söylüyorum son dönemde aşağı yukarı 20 yıldır futbolun içindeyim bu kadar kötü yönetilen maç görmedim. Bunun yarasını sarmak zorundayız. Bu olayı en kısa sürede Ankaragücü karşısında telafi etmek zorundayız.” dedi.
Hakemin Rıza hocayı neden oyundan attığını anlamadığını kaydeden Albayrak, Rıza Çalımbay’ın Türkiye’nin beyefendi hocalarından birisi olduğunu dile getirdi. Bu maçın Barış hocanın da kariyerinde kötü bir leke olarak kalacağını ifade eden Albayrak, “Maçtan sonra tüm samimiyetimle gittim hocam sizi tebrik ediyorum dedim. Bana dalga geçiyorsun dedi. Bunu demesi onun maçı gerçekten çok kötü yönettiğinin itirafıdır. Hocam tepki gösteriyoruz kızıyorsun tebrik ediyoruz kızıyorsun. Bu bir itiraftır başka hiç bir şey değildir.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sivasspor’un başarılı oyuncusu Navratil’de karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada ilk yarıda iyi bir oyun oynadıklarını ama talihsiz bir gol yediklerini hatırlattı. Navratil, “Yapabileceğimiz bir şey yoktu. İkinci yarıda kırmızı kart gördük bu oyunun dengesini tamamen değiştirdi. Bu yüzden beklemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı.” dedi.

Kaleci Milan Borjan’ın kırmızı kart görmesinden sonra kaleye geçen Rasmussen de maç sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İlk yarıda iyi bir mücadele ortaya koyduk iyi bir savaş verdik. Derken bir frikik golü geldi. Bu golde her zaman böyle atılamaz bence şans golü. İkinci yarıda iki kırmızı kart gördük skoru dengelemeye çalışırken. Eksik olunca da oyunu dengelemek zor oluyor. Ben atak futbolcusuyum çocukken oynadığımız maçlarda antrenmanlarda eğlence için kaleye geçiyordum. Burada da takımıma yardımcı olmak için kaleye geçtim.”
Eskişehirspor’un başarılı oyuncusu Mehmet Yıldız’da geçen hafta Beşiktaş’a karşı iyi oyunla aldıkları üç puanın anlamlı olabilmesi için deplasmanda galip gelmeleri gerektiğini ve bunu başardıklarını söyledi.
“Biz Eskişehirspor olarak artık üst sıraları düşünüyoruz. Ondan dolayı buradan alacağımız puan yada puanlar bizim için çok önemliydi. Maça iyi başladık ve iyi oynayıp haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum” diyen başarılı oyuncu artık bu maçı bırakıp Gençlerbirliği maçını düşünmeye başladıklarını söyledi.