Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu Sona Erdi

Pedal pedal Van Gölü Bisiklet Turu dört gün önce başlamıştı.

465 kilometrelik bir yol gidilerek gerçekleşen bisiklet turu herhangi bir kaza olmadan sona erdi.
Van Gölü`ne dikkati çekmek için Bitlis Valiliği`nin koordinesinde düzenlenen "Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu"nun, bu yıl ikincisi düzenlendi. "Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu", Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edildi.

Bitlis ve Van gölü çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek turizme katkı sağlamak amacıyla düzenlenen `pedal pedal Van Gölü bisiklet turu` sona erdi. Turu başarı ile tamamlayan sporculara serftika verildi.
Bu sene ikincisi düzenlenen bisiklet turuna Bitlis`in Rahva mevkisinde bulunan ve 16. yüzyılda Van beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından yaptırılan el-aman hanı önünden start verildi. Bisiklet turu dört gün devam etti. Birinci gün Bitlis`ten Adilcevaz ilçesine varış. İkinci gün Bitlis Adilcevaz ilçesinden Van Erciş Muradiye kavşağına varış. Üçü gün Muradiye kavşağından Van ili Edremit ilçesine varış. Dördüncü gün ise Edremit ilçesinden Bitlis İl Özel idaresi yerleşkesine varış şeklinde yapıldı. Toplamda 465 km. mesafede tur atıldı.
Güzergâh üzerinde Van Gölü havzası üzerinde bulunan tarihi ve kültürel yapıların tanıtımı ve Vangölü kirliliğinin önlenmesi için de bilgilendirmeler yapıldı. Turun bitmesiyle birlikte katılımcılara sertfika verildi.
Serftika töreninde Bitlis İl Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz hazır bulundu.

Serftika töreninde bir konuşma yapan Bitlis Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, ``Proje DPT tarafından onaylanmış, İl valiliğimizin ve SODES ‘in katkılarıyla İl Özel idaresi tarafından yürütülen Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu çerçevesinden Bitlis İl ve İlçelerinden oluşturulan 30 kişilik bisiklet sporcusu ekibiyle, Bitlis, Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerinden 15 yaş üstü 30`ar öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenci ile güzergah üzerindeki yerleşim birimlerinden geçişlerde halkında katkılarıyla 14–17 Eylül 2011 tarihleri arasında 4 gün süreyle Van Gölü çevresi bisiklet turu gerçekleştirilmiştir.`` dedi.
Çelebi, halkın spor yapmasını alışkanlık haline getirmek istediklerini, bu nedenle de iyi bir çalışma yaptıklarını belirterek, ``Her kesime sporu yaygınlaştırmak ve kötü alışkanlıklardan arındırmak için bu çalmışma yapıldı. Aynı zamanda Bitlis ve Van Gölü çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek suretiyle bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla “Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu” sloganıyla bu organizasyon yapıldı. Emeği geçenleri kutluyorum, hedefimize ulaştığımızı sanıyorum.`` dedi.

Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, bisiklet turuna katılanlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.