Nazmi Avluca ve Cenk İldem`in Gözü Olimpiyat Madalyasında

Dünya Güreş Şampiyonası, Grekoromen Stil`de Türkiye`ye 4 madalya kazandıran güreşçiler başarılı bir turnuva tamamladıklarını söylediler.


Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan 84 kilonun bronz madalya sahibi Nazmi Avluca, ``Turnuva bizim açımızdan başarılı geçti. Bir şampiyon, bir 2. ve iki tane de 3. çıkardık. Yani 7 sıklette 4 tane madalya aldık. Dört tane de olimpiyat vizesi aldık.`` diyerek, şöyle konuştu:
``Hepimizin hedefi aslında altın madalyaydı. Onun için bütün konsantrasyonumuz o yöndeydi. Ama Rabbim bana bronz nasip etti. Selçuk’a gümüş, Rıza’ya altın ve Cenk’e de bronz. İnşallah bu bronz ve gümüşleri altına çevireceğiz Londra’da. Bunun için çok çalışacağız. Önümüzde yeterli zamanımız var.``
Dünya Şampiyonası`nın Türkiye’de olmasının eksi ya da artı yönünün sorulması üzerine ise Nazmi Avluca, ``Artı yönü çok vardı. Seyircilerin desteklemesi tezahüratları o enerjiyi bize aktarmaları gerçekten olumlu oldu. Halkımızın önünde güreşmek mutluluk verici. Bize dualarıyla destek verdiler. Buradan hepsine çok teşekkür ediyoruz. Benim son şampiyonam Olimpiyatlarda altın madalyayla kariyerimi taçlandırsam benim için çok büyük mutluluk olacak.`` dedi.

2012 Londra Olimpiyatları`ndan sonra güreşi bırakacğını da belirten Nazmi Avluca, ``Olimpiyat şampiyonluğu ve altın madalya ile bırakmayı çok istiyorum.`` diyerek sözlerini tamamladı.


CENK İLDEM GELECEKTEN ÜMİTLİ
Dünya Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil`de Türkiye`ye brnoz madalya kazandıran diğer isim Cenk İldem ise, hedefinin olimpiyat olduğunu ve aynı hataları Londra`da yapmayacağını söyledi.

Her olimpiyat öncesinde yapılan dünya şampiyonalarının çok zor olduğunu belirten Cenk İldem, ``Şampiyona zor bir şampiyonaydı. Son 4 yılın en güçlü dünya şampiyonası. Ama iyi bir hazırlık dönemi geçirdik, iyi bir ekibiz. Kura sistemine göre yapıldığı için biraz iyi sporcuların olduğu gruba düştük. Avrupa 1.`si, 2.`si ve dünya 2.`si rakiplerimi yendim. İsveçli rakibime 4 saniye kala yenildim. Şampiyon olabilirdim ama kısmet olmadı. 3. olduk. Önümüzde olimpiyatlar var bu da bir basamak. Orada bu hataları yapmadan şampiyon olmak istiyoruz.`` dedi.

Şampiyonanın İstanbul`da olması ve Türk halkının önünde güreşmesinin kendisini heyecanlandırıp heyecanlandırmadığı ve bilet gelirlerinin Somali’ye yardım olarak bağışlanmasının sorulması üzerine ise Cenk İldem, şunları söyledi:
``Türk halkı olarak zaten yardımsever bir toplumuz biz. Nerede bir sıkıntı, bir gariban görsek yüreğimizden yardım etmek isteriz. Böyle bir şey yapmamız güzel oldu. Gelirlerin Somali’ye bağışlanması bizim için ayrı bir gurur. Ayrıca seyircimizin önünde Dünya Şampiyonası’na çıkmak ayrı bir keyif. Çünkü onları yanında hissetmen, desteklerini görmen sana ayrı bir motivasyon oluyor.``