Eskişehirspor, Sivas`ta Esti

Sivasspor`un kendi evinde Eskişehirspor`a 4-0 yenildiği ve hakem kararlarının tartışıldığı maçın ardından basın toplantısında konuşan Sivasspor Yardımcı Antrenörü Bülent Albayrak, hakem Barış Şimşek`in Türk futbolu adına yakışmayacak bir yönetim gösterdiğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Skibbe zor bir deplasmandan galibiyetle döndükleri için memnun olduğunu dile getirdi. Rakibi 9 kişi kalmasının ardından oyunu orta sahada pas yaparak oynadıklarını dile getiren Skibbe, "Zor bir deplasmandan, Sivas`ta galip gelmekten dolayı çok mutluyum. Maçtan önce maçın çok mücadeleli geçeceğini biliyorduk. İlk devre oyun olarak daha üstün taraf bizdik. Defans hattında da sadece ölü toplardan birkaç pozisyon müsaadeettik. Özellikle Dede`nin frikik golünden sonra ikinci gol, çok güzel paslar sonucunda atılan bir goldü. Hayrettin`in ikinci sarı kartı hak ettiğini düşünüyorum. Bizim için işler biraz daha kolaylaştı. 3-0 olduktan sonra kalecinin de kırmızı kartı sonrası fazla ataktan ziyade daha çok orta sahada pas yapmaya çalıştık. Tamamen rakibe olan saygısından dolayı iki oyuncusunu kaybetmiş, bir takıma fırsat bilip bütün hatlarıyla öne geçmeden orta sahada pas yapıp futbol oynamaya çalıştık. Çarşamba günüoynayacağımız Gençlerbirliği maçına hazır olmamız gerekiyor. O zaman da sakat olan oyuncuları kullanmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı

Hakem Barış Şimşek`in yönetiminde memnun olduğunu kaydeden Skibbe, "Bu maçta iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Kaleciye verilen kırmızı kartın nedenini ben bilmiyorum. Faul yapmadı ama hakemle aralarında bir diyalog geçti herhalde onu bilemiyorum. Yönetim olarak gayet iyi bir yönetim gösterdiğini düşünüyorum" dedi.

Sivasspor`dan bu sezon Eskişehirspor`a transfer olan Mehmet Yıldız da eski takımına karşı değişik bir maç yaşadığını ifade etti. Eskişehirsporlu bir diğer futbolcu Kamara ise 2-0 kazandıkları Beşiktaş maçının ardından Sivasspor karşısında da alınan galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sivassporlu futbolcu Grosicki, beklemedikleri bir skorla maçtan ayrıldıklarını dile getirerek, "İlk yarıda iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Fakat talihsiz bir gol yedik. Golde yapabileceğimiz bir şey yoktu. İkinci yarı olmaması gereken bir kırmızı kart gördük. Bu zaten oyunun dengesini tamamen değiştirdi. Bu yüzden beklemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı" diye konuştu.

Kaleci Borjan`ın oyun dışı kalmasının ardından kaleye geçen Sivasspor`un Danimarkalı oyuncusu Rasmussen de beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi. Ramussen, "İlk yarıda iyi bir mücadele ortaya koyduk. İyi bir savaş verdik derken bir frikik golü geldi. Bu golün de her zaman bu şekilde atılabileceğini düşünmüyorum, şansın da etkisi vardı bence. İkinci yarıda tekrar skoru dengelemeye çalıştık. Bunun için oynuyorduk fakat 11`e 10 kaldık, 11`e 9 kaldık. Bu şekilde kalan takımla da skor dengelemekpek de mümkün olmuyor açıkçası. Bu yüzden beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık" dedi.

Bir futbol maçında kaleye geçmeyi düşüp düşünmediğinin sorulması üzerine Ramussen, "Tabi ki öyle bir düşüncem yok, ben bir atak futbolcusuyum. Daha önce çocukken yaptığım maçlarda eğlence için kaleye geçiyordum. Burada da böyle bu durum olunca takımıma yardım etmek için geçtim sadece" şeklinde konuştu

Sivasspor`un Yardımcı Antrenörü Bülent Albayrak, maç sonu düzenlenen basın toplantısında hakem kararlarını eleştirdi. Hakem Barış Şimşek`in Türk futbolu adına yakışmayacak bir yönetim gösterdiğini söyleyen Albayrak, "Eskişehirspor`u almış olduğu galibiyetten dolayı kutluyorum. Burada söyleyeceğim şeylerin Eskişehirspor`la uzaktan yakından alakası yok. Biz her maçımıza aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz ama maalesef bugün gördüğümüz hakem arkadaşımız bugün ciddiyetle gelmemiş buraya. Biz bunun arkasında bazışeyler düşünmeye başladık. Gerçekten şok edici bir yönetim gösterdi bugün" ifadelerini kullandı

Albayrak konuşmasına şöyle devam etti; "Maç 2-0 olduktan sonra ki ilk goldeki o faul pozisyonu da çok enteresan. Bizim aldığımız skorun bahanesi değil bu. Çünkü Süper Lig`de bütün takımlar aşağı yukarı birbirine denk. Bir takım lehine ya da aleyhine yapılan bir takım hatalar skora net olarak etki ediyor. Maç 2-0 iken verilmeyen bir penaltı var. Veysel`in Eneramo`ya sarılarak indirdiği pozisyon var. Bizim geçen hafta aleyhimize verilen iki tane penaltı var. Bu iki pozisyonu yorumcu arkadaşlarımızdan özellikle rica ediyorum alıp incelesinler,bir geçen haftaki penaltıları bir de bugün Eneramo`ya verilmeyen penaltıyı. O penaltının sonucunda rakip takım 10 kişi kalacak, biz 10 kişi kalmak yerine 2-1 olacak rakip 10 kişi kalacak. Seyirci desteği ile maçın sonucu çok çok farklı olabilir. Daha sonra kalecimizin atıldığı pozisyonda ofsaytla yediğimiz bir gol var. Bundan sonra kelcimizi oyundan attı. En sonunda yapacağını yaptı, Batuhan`ın yere düştüğü pozisyon. Yere de düşmedi Batuhan. Kalecimizin yerine geçen Rasmussen yemin ediyor `Ben dokunmadım`diye. O pozisyona penaltı çaldı. Futbolcu arkadaşlarımız yemin ediyor böyle bir penaltı olmaz diye. `Ben de hata yapabilirim` demiş hakem. Bugün gerçekten Türk futboluna yakışmayacak bir hakem örneği gördüm. Böyle bir açıklamadan dolayı bize ceza verirler mi bilmiyorum ama bütün samimiyetimle söylüyorum. Ben aşağı yukarı 20 yıla yakın futbolun içerisinde olan bir insanım. Bu kadar kötü yönetilen bir maç görmedim. Bugün hem arkadaşımız hem Sivasspor adına bugün gerçekten çok kötü olan bir şey oldu. Bununyarasını sarmak zorundayız en kısa süre içerisinde. Oyundan kalecimiz atıldı, bir arkadaşımız atıldı, anlaşılır gibi değil. Böyle bir yönetimin sonucunda söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Bu olayı Ankaragücü maçında telafi etmek zorundayız. Hakem Rıza hocayı neden attı? Rıza hoca gerçekten Türkiye`nin beyefendi hocalarından bir tanesidir. Nasıl oyundan attı anlamadım. Alkışladın diyor. Belki kendi oyuncusunu alkışladı. Bu kadar insan psikolojisinden anlamayan 22 tane sahada genç, delikanlınınmücadelesinden bir pay çıkartamayan, onların psikolojisinden anlamayan bir insan nasıl Süper Lig maçı yönetebilir. Biz en ufak bir şey söylediğimiz zaman hakemlere büyük bir sertlikle üzerimize geliyorlar. Gerçekten çok yazık oldu. Bugün Barış hoca için de kariyerinde kötü bir leke olarak kalacak bir maç. Maçtan sonra gittim, bütün samimiyetimle, iyi niyetimle gittim `Hocam tebrik ediyorum sizi` dedim. Bana dedi ki `Benle dalga geçiyorsun` dedi. Yani benimle dalga geçiyorsun demesi onun maçı çok kötüyönettiğinin itirafıdır. Dedim ki hocam tepki gösteriyoruz, kızıyorsun, tebrik ediyoruz kızıyorsun. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Tebrik etmeye gidiyorum, `Benimle dalga mı geçiyorsun` diyor. Bu bir itiraftır arkadaşlar."

Kaynak: İHA