Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nda İki Türk Yönetime Girdi

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nda iki Türk Viyana’da yapılan 32.

CEV Kongresi`nde yönetim kuruluna seçildi. Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Sinem Mavili ile Banu Can Schürmann CEV Yönetim Kurulu`na seçildi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’Nda (CEV) yapılan seçimde iki Türk idareci yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Bu ikilinin As Başkan ve İcra Kurulu Üyesi olmaları sonrasında, komisyonların belirlenmesine yönelik bugünkü toplantıda önemli yeni pozisyonlar elde etmesi bekleniyor.
Buna göre Türkiye CEV Hakem, Finans ve Medikal Komisyonlarında temsil edilecek. Yapılan seçim sonunda Türkiye Voleybol Federasyonu Yönerim Kurulu Üyesi Geza Dologh Finans Komisyonu`na seçilerek Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

Dologh 1 Temmuz 1945 doğumlu. Milli Takımlar Doktoru Sinan Köksal ise Medikal Komisyonu’na seçildi. Dr. Köksal 5 Mart 1957 doğumlu.


ERMİHAN HAKEM KOMİSYONUNDA
Türk voleybolu, komisyon seçimlerinde Uluslararası Hakem Nihat Ermihan`ı da CEV Hakem Komisyonuna verdi. Böylelikle Türkiye, Haluk Tuncay ve Akın İra`dan sonra 3. defa CEV Hakem Komisyonunda temsil edilme hakkı kazanmış oldu.

Bilindiği gibi 2001 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu olan Prof. Dr. Hüsnü Can, CEV Hakem Komisyonunda görev yapan son üye Akın İra`nın yerine Ali Özerboy`u aday göstermiş, Özerboy seçilemeyince CEV Hakem Komisyonunda Türk temsilci kalmamıştı.


NİHAT ERMİHAN KİMDİR?
2 Nisan 1958 Ankara doğumlu Nihat Ermihan, voleybola 1972 yılında oyuncu olarak başladı. 1981 yılında voleybol antrenörü olan Ermihan, 1983`te hakemliğe geçiş yaptı.
1992 yılında Rusya`nın St. Petersburg kentinde katıldığı Uluslararası Hakemlik sınavını kazanıp 19 yıl boyunca Uluslararası Hakem olarak ülkemizi Dünya Şampiyonaları, Dünya Grand Prix`si, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri ve Dünya Ligi`nde başarıyla temsil eden Ermihan, 2 kız çocuğu babası.

Nihat Ermihan aynı zamanda Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanlığını da yürütüyor.