Trabzonsporlu Taraftarlardan Fair-play Çağrısı


Kodalak, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi’nde alınan İnter galibiyeti nedeniyle sporcu, teknik heyet ve yönetimi tebrik etti ve başarıların devamını beklediklerini kaydetti.

Yeni çıkan futbolda şiddet yasasının ağır ceza ve hükümler içerdiğini ifade eden Kodalak, taraftarlardan takımlarına zarar verecek davranışlarda bulunmamalarını istedi. Futbolun bir spor olduğuna dikkat çeken Kodalak, şöyle konuştu:
“Elbette bir kazanan bir kaybeden olacaktır. Bizler hak edenin kazanmasını istiyoruz. Bileğinin hakkıyla kazananı alkışlamak da boynumuzun borcu olsun.”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bu sezon uygulamaya başladığı fair-play ödülüne de aday olduklarını anlatan Kodalak, taraftarlar olarak bu yolla takımlarına maddi katık sağlama fırsatlarının da olduğuna dikkat çekti.
Bordo - mavili taraftarlardan duyarlılık beklediklerini belirten Kodalak, sözlerine şöyle devam etti:
“Takımımıza her hafta ceza aldırtarak para ödeten değil; centilmen olup para kazandıran taraftar olalım. Böylelikle de daha iyi futbolcular transfer edebilelim ve takımımızı daha güçlü kılalım.”
Kodalak, yarın oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da tüm taraftarları bayrak, kaşkol ve formalı olarak görmek istediklerini sözlerine ekledi.