Hasan Yener, Avrupa Trabzonspor İsmini Bundan Sonra Sık Sık Duyacak

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Avrupa’nın Trabzonspor ismini bundan sonra sık sık duyacağını söyledi.


Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir önceki yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu İnter’i deplasmanda yenmenin büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Tarihlerinde ilk kez mücadele ettikleri Şampiyonlar Ligi grup maçlarına galibiyetle başlamalarının da önemli olduğunu değinen Yener, “Deplasmandaki bu galibiyet aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak için son derece anlamlı. Bu güzel galibiyete taçlandırmanın yolu da bir üst tura çıkabilmek. Bunun için mücadele edeceğiz.” dedi.

Baştan hedeflerini; Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak veya Avrupa Ligi’nde devam etmek olarak belirlediklerini hatırlatan Yener, şöyle devam etti:
“Bu bakımdan iyi bir maç oldu. Trabzonspor bir deplasman takımının nasıl oynaması gerektiği konusunda çok iyi ders verdi ve attığımız tek golle de galip geldik. İlk kez bir Türk takımının Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda bir İtalyan takımına karşı kazanması da ayrı bir gururumuz. Umuyorum bundan sonra bu başarılar devam eder.”
Inter galibiyetinin hem Türk futbolu hem de Trabzonspor açısından önemli olduğunu anlatan Yener, “Türk futbolunda son aylarda yaşananları düşündüğünüz zaman Trabzonspor’un bu başarımı hem Türkiye’de futbolseverleri yeniden futbola döndürdü hem de Avrupa’nın Türkiye’ye bakışında bana göre çok önemli bir değişikliğe neden oldu. Artık Avrupa eski yıllarda olduğu gibi Trabzonspor ismini bundan sonra sık sık duyacaktır.” dedi.

Trabzonspor’un 90’lı yıllarda Avrupa’da en başarılı Türk takımlarından biri olduğuna işaret eden Genel Sekreter, “Daha sonra buna belli ölçüde bir süre ara verdik. Ama şuanda bundan sonra umuyorum Trabzonspor artık her geçen gün Avrupa’daki başarısını artıracaktır. B:unu hep birlikte yaşayıp göreceğiz.” diye konuştu.


“GÜN GEÇTİKÇE DAHA İYİ OLACAĞIZ”

Sezona geniş ve yeni bir kadro ile başladıklarına işaret eden Genel Sekreter Yener, maç oynadıkça takımın seviyesinin daha da yukarı çıkacağına inandığını dile getirdi.
Yener, “Bu sene Trabzonspor kadrosunda büyük bir değişiklik yaptı. Aslında bizim gibi ligi iyi bir yerde bitiren bir takımın kadrosunda bu kadar çok değişikliğin olmaması gerekiyordu. Diye düşünebilirsiniz ama şartlar bazen bunu gerektiriyor. O bakımdan yeni oyuncularla yeni takım oluşturmak zor bir iş. Sayın Şenol Güneş ve teknik kadro uzun bir hazırlık döneminde bunun çalışmasını yaptılar. Ama Trabzonspor her geçen maçta biraz daha iyiye gidiyor ve bundan sonra daha da iyi olacak diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Liglerin bir ay geç başlaması ve play-off sisteminden dolayı Çarşamba-Pazar maç oynanacağına belirten Yener, ellerindeki geniş kadroyu bunu düşünerek oluşturduklarını, bu nedenle yoğun maç trafiğinde bir sıkıntı yamayacaklarını düşündüğünü söyledi.

İnter galibiyetinin ardından TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da kendilerini tebrik ettiği bilgisini veren Yener, Trabzonspor Yönetim Kurulu, olarak Şampiyonlar Ligi Bu Grubu’nda 27 Eylül’de Avni Aker Stadı’nda Lille oynayacakları maça TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik`i de davet edeceklerini sözlerine ekledi.