Yenimahalle'de Ampute Maçı

Gazilerden oluşan Karagücü Ampute Takımı'yla Gaziler Günü dolayısıyla bir maç gerçekleştiren CHP, sahadan 5-2 mağlup ayrıldı.


Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hasan Doğan Stadı'nda gerçekleştirilen ve baklavasına yapılan maça ilgi yoğundu. CHP takımında Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, Mehmet Zeki Gündüz, milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Levent Gök, Rıza Yalçınkaya, Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yer aldığı maçta kaptanlığı Umut Oran yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da formasını giyerek gaziler tarafında yer aldığı maçı ise eski hakemlerden Selçuk Dereli yönetti. Maç öncesinde gaziler, Kılıçdaroğlu'na üzerinde "Kılıçdaroğlu" yazan 19 numaralı bir forma hediye etti.
Başlama vuruşunu CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı mücadelede CHP maça hızlı başlayan taraf oldu. Karagücü Ampute takımında yer alan Kılıçdaroğlu ise maçta 5 dakika ter döktükten sonra yerini başka bir oyuncuya bıraktı. Maça hızlı başlayan taraf olan CHP, en genç PM üyesi olan Ekrem Kerem Oktay'ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 öne geçti.
Gürsel Tekin ise ilk yarıda sakatlanarak ikinci yarı oyuna devam edemedi. Saha kenarındaki ambulansta tedavisi yapılan Tekin, uzun süre yeşil sahalardan uzak kalacağını belirtti. İkinci yarı gazilerin güzel bir futbol ortaya koymasıyla CHP, ampute takımına 5-2'lik skorla mağlup oldu.
Maç sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Karagücü takımının galibiyetinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, ikinci yarıda taktik değiştirdiklerini ve böylelikle sonuca ulaştıklarınısöyledi.
Bir gazetecinin AK Parti'den CHP'ye bir maç daveti gelirse kabul edip etmeyeceklerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Gelirlerse yaparız tabi" dedi.
Gürsel Tekin'in sakatlanmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Saha dışı kaldı ama onu başka bir sahada oyuna alacağız tekrar" diye konuştu.
Maç sonunda ise saha kenarına getirilen baklavalar, önce gazetecilere sonra da gazilere ikram edildi. Renkli görüntülere sahne olan maç sonrasında her iki taraf da Yenimahalle Belediyesi'nde verilecek olan akşam yemeğine katılmak üzere stattan ayrıldı.
Maçın ardından, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın verdiği akşam yemeğine geçildi. Akşam yemeğini partililerle bir arada yiyen gaziler, CHP'nin kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Yemekte konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu ülke için bedel verdik, vermeye de devam edeceğiz" diyerek, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağını vurguladı.
Konuşması sırasında üç önemli projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini veren Yaşar, bunlardan birinin Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi olduğunu ve bunu 3 Aralık tarihinde açacaklarını söyledi.
Önümüzdeki yıl için de Ampute Futbol Takımı için yapılacak olan bir stadı hayata geçireceklerini belirten Fethi Yaşar, omurilik hastaları için de yine bir yaşam merkezi kuracaklarını ifade etti.

Fethi Yaşar, gazilere minnettar olduklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.