Özbekistan İlk Defa Muay Thai Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

Özbekistan tarihinde ilk defa Tayland Boksu olarak bilinen Dünya Muay Thai Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.



Özbekistan Kültür ve Spor Bakanı Yardımcısı Cesur Akramov, bu şampiyonanın Muay Thai dalında Tayland dışında başka bir devlette yapılan ilk şampiyona olduğunu söyledi.


Şampiyonaya sayılı günler kalırken Özbek taraf herhangi bir aksaklık yaşanmaması için son hazırlıkları yapıyor.

Şampiyona öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Bakan Yardımcısı Akramov, ilk defa ev sahipliği yapacakları Dünya Muay Thai Şampiyonası’nın en başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm imkanları seferber edeceklerini kaydetti. Akramov şampiyonaya aday 16 ülke arasında Özbekistan’ın ev sahipliğine karar verilmesinin kendileri açısında büyük önem teşkil ettiğini belirtti. Bakan yardımcısı Özbekistan’ın ev sahipliği seçilmesinde ise ülkelerinde bu spor dalının gelişmekte olması ve ilgi görmesinin etkili olduğunu aktardı.


Uluslararası Muay Thai Federasyonu temsilcileri ise çok sayıda ülkeden takımın iştirak edeceği şampiyonanın Özbekistan’ın ev sahipliğinde başarıyla gerçekleşeceği inancında olduklarını dile getirdi ve katılımcı ülkelere ve sporculara başarılar diledi. Federasyon temsilcileri, şampiyonanın favori ülkesi ile ilgili soruya ise net bir cevap vermedi.


20–27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonaya 70 dolayında ülkeden 700 dolayında boksçu iştirak edecek. Türkiye Muat Thai Milli Takımı’nın da iştirak edeceği şampiyonaya 20 Eylül’de start verilecek.


Bu arada şampiyona dolayısıyla Tayland`dan aralarında dışişleri bakanlığı ilgilileri ve senatörlerin de olduğu üst düzeyde kalabalık bir davetli grubunun da Taşkent`e gelmesi bekleniyor.