Neslihan Okumuş, Koparma ve Silkmede İki Bronz Madalya Kazandı

Romanya’da devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası'nda podyuma çıkan genç bayanlar 63 kilo sporcumuz Neslihan Okumuş, koparma ve silkmede iki bronz madalya kazandı.


Neslihan Okumuş, koparmadaki ilk hakkında 86 kiloda başarılı oldu. İkinci hakkında 90 kiloyu deneyen Okumuş, bu ağırlığı kaldırmayı başaramadı. Koparmadaki son hakkında 90 kiloyu tekrar deneyen genç sporcu bu defa kaldırmayı başarınca koparmada bronz madalyanın sahibi oldu. Koparmada birinciliği 95 kilo ile Romen sporcu Irina Lepsa elde ederken, ikinciliği 94 kilo ile Belaruslu sporcu Darya Pachabut elde etti.

Silkme kategorisinde ilk hakkında 104 kiloya giren Neslihan Okumuş bu ağırlıkta başarılı oldu. İkinci hakkında 107 kilo ve son hakkında da 110 kiloyu başarıyla kaldıran genç sporcu 110 kilo ile silkmede de bronz madalyanın sahi oldu.
Silkmede 1.'liği 116 kilo ile Rus sporcu Marina Kaneva kilo farkı ile elde ederken, 2.'liği yine 116 kilo ile Romen sporcu Romen sporcu Irina Lepsa elde etti.

Neslihan Okumuş toplamda ulaştığı 200 kilo ile madalya kazanamazken 4. olabildi. Neslihan Okumuş, koparma ve silkmede elde ettiği iki üçüncülükle ülkemize 2 bronz madalya kazandırmış oldu.
Toplamda 1.'liği 211 kilo ile Romen sporcu Romen sporcu Irina Lepsa elde ederken, 2.'liği 203 kilo ile Belaruslu sporcu Darya Pachabut, üçüncülüğü de 201 kilo ile Rus sporcu Marina Kaneva elde etti.