Ömer Erdoğan: Yeniden 2010 Ruhunu Yaklamamız Lazım

Bursaspor`un kaptanı Ömer Erdoğan, Kayserispor gibi güçlü bir takımı 3-0`lık net skorla yenerek bu sezon da zirve için iddialı olduklarını gösterdiklerini belirterek, "Yeniden 2010 ruhnu yakalamak için erken ama bun yapmalıyız.

" dedi.
Kaptan Ömer, Özlüce Tesisleri`nde anterenman öncesi saha kenarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayserispor galibiyeti sevincini bırakıp Mersin maçına kilitlenmeleri gerektiğini dile getiren başarılı futbolcu, şöyle konuştu:
"Mersin idmanyurdu, yeni transferlerle güçlü bir kadroya sahip. Başında da Nurullah Sağlam gibi çok iyi bir teknik adam var. Deplasmanda ateşli taraftar önünde işimiz zor ama sahaya mutlak galibiyet için çıkacağız."
Teknik Direktör Ertuğruğl Sağlam`ın `yeniden 2010 ruhunu yakalamak istiyoruz` şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Ömer, "2010 ruhunun yakalanmasıyla ilgili konuşmak için erken. 2010 yılında futbolcular, teknik heyet ve yönetim olarak camiayla, kentle çok iyi bütünleşmiştik. Başarı da yanında geldi. Önümüzde 33 zorlu maç var. Play-off`u da katarsak uzun bir süreç var önümüzde. İşimiz zor ama biz Bursaspor olarak zoru seviyoruz. Tekrar tüm Türkiye`ye ne kadar kaliteli olduğumuzu, yine zirvenin en güçlü ortaklarından biri olacağımızı göstermek istiyoruz."
Bir gazetecinin, "Kaptan olarak yedek kulübesinde beklemek seni rahatsız ediyor mu?" şeklindeki sorusuna ise tecrübeli futbolcu şu cevabı verdi: "Her futbolcu oynamak ister ama yedek beklemek beni çok rahatsız etmiyor. Nasıl ben oynarken, diğer arkadaşlarım beni bekliylorsa ben de oynamak için hocamın görev vermesini bekleyeceğim. En kısa sürede bir fırsat bulup kadrodaki yerimi almak istiyorum. Şu anda ilk 11`de oynayan futbolcu arkadaşlarım gayet iyi mücadele ediyor. Kaptan olarak onlara sonuna kadar destek vermem gerekiyor."
Tecrübeli oyuncu, yeni transferlerle ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:
"Basser zaten Fransa liginde oynamış ve kendini ispatlamış bir oyuncu. N`Diaye de güçlü yapısıyla takıma ciddi katkıları oldu. Adem Koçak takıma çok çabuk uyum sağladı. Basser ve Adem`in takıma çok çabuk uyum sağlaması, bizim ne kadar iyi bir takım olduğumuzu da gösteriyor."