Halterde Elif Şeker Avrupa Şampiyonası’nda 3. Oldu

23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda Bayanlar 58 kiloda mücadele eden Elif Şeker, silkme ve toplamda 2 bronz madalya kazanarak Avrupa 3.

’sü oldu.

Romanya'nın Başkenti Bükreş’te devam eden şampiyonada Koparmada kategorisinde ilk hakkında 79 kilo deneyen Elif Şeker, şanssız bir şekilde bu ağırlıkta başarılı olamadı. 2. hakkında aynı ağırlığı deneyen sporcu yine başarısız oldu. Son hakkında bu ağırlığı kaldırmayı başaran Şeker, koparmada madalya şansını kaçırdı ve 4. oldu.
Koparmada 1.'liği 90 kilo ile Rus sporcu Olga Sibetova elde ederken, ikinciliği 87 kilo ile Polonyalı sporcu Joanna Lochowska, 3.'lüğü de 82 kilo ile Belaruslu sporcu Iryna Mishchuk elde etti.

Silkmede ilk hakkında 95 kiloyu, 2. hakkında 99 kiloyu ve son hakkında da 102 kiloyu başarıyla kaldıran Elif Şeker, silkmede bronz madalya kazanmış oldu. Silkmede birinciliği 110 kilo ile Rus sporcu Olga Sibetova kazanırken, ikinciliği de 108 kilo ile Polonyalı Joanna Lochowska kazandı.

Elif Şeker’in silkmedeki başarısı onu toplamda da bronz madalyaya ulaştırdı. Toplam da 181 kiloya ulaşan Şeker, 195 kilo ile 2. olan Polonyalı sporcu Joanna Lochowska’nın ardından 3. oldu ve bronz madalya kazandı. Toplamda 1.'liği ise 200 kilo toplama ulaşan Rus sporcu Olga Sibetova elde etti.

Elif Şeker’in madalyasını Avrupa Halter Federasyon Başkanı Antonio Urso vedi.