Grekoromende Çebi Yarıfinale Çıktı

Dünya Güreş Şampiyonası’nda ilk gün 96 kiloda Cenk İldem ile bronz, dün ise 120 kiloda Rıza Kayaalp’in altın, 84 kiloda Nazmi Avluca’nın bronz madalyasından sonra bugün de 74 kiloda son iki yılın dünya şampiyonu Selçuk Çebi, birbirinden zorlu rakiplerini yenerek madalyaya doğru emin adımlarla ilerliyor.


Dünya Güreş Şampiyonası’nın eleme turunda Yununalı rakibini yenen, ardından birinci turda ise Tunuslu rakibini deviren Selçuk Çebi, ikinci turda Ermeni Arsen Julfalakyan’ı çok zorlu bir maç sonrası 2-1 (1-0, 0-2, 1-0) yenerek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.


YARI FİNALE YÜKSELDİ
Ermeni rakibini devirdikten sonra çeyrek final müsabakasında Slovenya’dan Jure Kuhar karşısında muhteşem bir performans ortaya koyan Selçuk Çebi, rakibini yenerek yarı final biletini aldı.

Çebi, bu başarısıyla Cenk İldem, Nazmi Avluca ve Rıza Kayaalp’ten sonra Londra Olimpiyatları vizesini alan dördüncü güreşimiz oldu.

Sloven Kuhar önünde ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan Selçuk, ikinci devrede adeta destan yazdı. Rakibinin salto denemesinde köprüde yakalayan Selçuk Çebi, devreyi 3-0 önde kapadı.

Üçüncü devre ise tam bir heyecan kasırgası şeklinde geçti… Rakibine oranla daha pasif durumda kalan Selçuk Çebi bu devrede yere yatırıldı. Sloven güreşçi, Çebi’yi çırpmak isterken, güreşçtimiz bir kez daha köprüde yakalayarak devreyi 3-0 maçı da 2-1 kazanarak yarı finale çıkmayı başardı.


KEBİÇ PİSİ PİSİNE KAYBETTİ…
Dünya Güreş şampiyonası’nın üçüncü gününde başlayan bayanlar kategorisinde 48 kiloda sabah seansında ilk tur maçına çıkan Burcu Kebiç, rahatlıkla alabileceği maçı 2-0 (0-1-,1-1) kaybetti…
Birinci devre Norveçli rakibi Henriette Slattum önünde atak bir güreş ortaya koymasına rağmen bir türlü puan alamayan Burcu, normal süresi 0-0 sona eren müsabakada kura çekilişine gitti. Rakibinin tek dalma avantajında minder dışına kaçarak puan veren Burcu, devreyi 1-0 kaybetti.

İkinci devre daha atak güreşen ve rakibini bastırarak 1 puan alan Burcu, karşılaşmanın bitimine 20 saniye kala verdiği puanla skoru 1-1 getirdi ve minderden 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.

SEZER HİRTLİ’YE YENİLDİ…
Bu arada 51 kiloda ilk maçına çıkan Sümeyye Sezer Hintli rakibine 2-0 (1-2, 0-2)yenilerek şampiyonaya kötü bir başlangıç yaptı.

İlk devrede başarılı bir performans ortaya koyan Süameyye Sezer, Hintli Nathi Neha karşısında kendi oyunuyla puan kaybeitti. İkinci devrede de rakibinin ataklarına karşı koyamayan Sezer, ilk maçından sonra tribüne çıktı.