Beşiktaş’ın Eski Yöneticisi Celal Kolot: Sinan Vardar İstifa Etsin

Beşiktaş’ın eski futbol şube sorumlusu Celal Kolot, Guti’ye sahip çıktı ve Guti, ''Adam gibi adamdır.

'' dedi. Kolot kulübe sportif direktör olarak Ersun Yanal’ı öneren Sinan Vardar’ı da istifaya davet etti.

Beşiktaş eski yöneticilerinden Celal Kolot, Radyospor'a yaptığı açıklamada, Ersun Yanal’dan, Guti’ye, yeni hocaları Carvalhal’e kadar birçok konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı. Kulüp yöneticilerinden Sinan Vardar için, ''istifa etmeli.'' dedi.

Kolot öncelikli olarak Ersun Yanal’ı takıma sportif direktör olarak önerilmesini ve öneren isim Sinan Vardar’a ilişkin değerlendirmeler yaptı. Eski yönetici Kolot şöyle konuştu:
"Ersun Yanal Türk futbolunda başarılı işler yapmıştır. Şu anda milli takımda çok iyi maaşlı çok iyi bir iş yapıyor. Sinan Vardar yıllardır yönetimde çalışıyor yapsaydı neden yapamadı. Ben de orda benim etkenim olmadığı zaman başkanla anlaşmazlığa düştüğüm zaman istifa ettim.

Sinan Vardar’da orda etkili olamıyorsa atılım yapamıyorsa, alt yapı halen halı sahada maç oynuyorsa, alt yapıdan gençler gelmiyorsa, içerdeki gibi bir yönetici gibi değilde dışardaki bir yönetici gibi davranıyorsa o zaman istifa etsin, dısardan muhalefetini yapsın. Birşey yapması lazım yönetimde kalacaksa, bir ağaca çentik atması lazım. 10 yıl sonrada ben buraya çentik attım birşey yapmışım demesi lazım."

BİRŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM BAKTIM OLMUYOR İSTİFA ETTİM
Kolot, kendisi yönetimde iken bir şeyleri değiştiremediği için istifa ettiğini söylerken, "Çözüm gelmiyorsa orda işi yok o zaman. Bakın kendimden örnek veriyorum. Ben birşeyleri değiştirmek istedim baktım başkan karşı çıkıyor. O zaman ben kulübe zararlı olacağım. O nedenle istifa ettim. Ben ordan para almıyordum ki para veriyordum. Dışarıda kalıyordum o zaman neden orda durayım. Sinan Vardar 3 dönemdir yöneticlik yapıyor. Halen oraya kalıcı bir şey yapmamışsa onu kendisine sormak lazım." dedi.


PORTEKİZLİ OYUNCULAR HOCAYI ÇOK ETKİLİYOR
Celal Kolot, yeni teknik direktör Carvalhal’in Portekizli oyuncuların çok etkisinde kaldığını iddia etti ve sözlerine şöyle devam etti:
''Beşiktaşta şu anda maalesef futbol sorumlusu Beşiktaş’ın başında değil bu birincisi. İkincisi teknik direktör başında değil. Çünkü Carvalhal yardımcısı. Portekizli futbolcular hocayı çok etkiliyor. 6 ya da 7 kişi oldular ve bu futbolcular hocayı yönetiyorlar maalesef."
Eski yönetici, Carvalhal’ın teknik direktör olarak kesinlikle yeterli olmadığını, ama Beşiktaş’ın şu an için başka çaresi olmadığını söyledi.

Son günlerde yaşanan Guti sıkıntısına da değinen Kolot, "Guti problemi geçen sene başladı. Guti Türkiye’nin benimsemediği tarz bir futbolcu. Yüreği mangal yüreklidir. Parasını geç alır. Ama bu böyle bilinmiyor. Adam gibi adamdır. Delikanlıdır. Tabii gece hayatı ve alkol sorunu var. Guti geçen sezon uzatmak istedi. Guti gibi yıldız futbolcuların el üstünde tutulması lazım. Portekizlilerin dışında kaldı. Bir de kaptanlık sorunu var. Toraman’a verildi. Bu sorunlardan dolayı futboldan zevk almıyor. Antrenörde Portekiz ve Guti’nin tam tersi işler yapıyor. Dediğim gibi Guti gibi oyuncuların pohpohlanması lazım. İstediği şeyler olmuyor.Parasını geş alıyor. Kafası rahat değil. Guti’den belki 90 dakika olmasada 60-70 dakika sahada yararlanılır. Quaerasma, Simao ve Almedia’ya pas atacak kimse yok. Necip, Ernst'in pas atacak hali yok. Gerektiği zaman kırılma noktalarında faydalanılması gereken kişi Guti'dir." diyerek sözlerini tamamladı.