Hidayet Türkoğlu: Davet Edildiğim Sürece Milli Formayı Giyeceğim

A Milli Erkek Basketbol Takımı kaptanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Takım`ı bırakmayacağını ve davet edildiği sürece şerefle bu formayı giyeceğini açıkladı.


Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Başkan Turgay Demirel ve teknik heyetin yaptığı toplantıya katılan kaptan Hidayet Türkoğlu, Milli Takımı bırakmayacağını kaydetti. Yıldız sporcu, “1998 yılından beri Milli takıma davet edilip bu formayı giydim. Bu kutsal formayı hak ederek giyiyorum. 300’ün üzerinde milli formayı giymiş birisiyim. Son üç yıldır milli takımın kaptanlığını yapıyorum. Yaşım şu anda 32. Burada almış olduğu keyfi hiçbir yerde alamıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olup olimpiyatlarda misyonumu tamamlayacağımı düşünüyordum. İstenilen başarı gelmedi. Bende buraya davet edildiğim sürece formayı tekrar şerefle giyeceğim.” diye konuştu.


BİZ KENDİMİZE GÜVENİYORUZ
Hidayet Türkoğlu, A Milli Basketbol Takımı’nın Litvanya’da yapılan şampiyonada son saniyelerde maçları kaybettiklerini hatırlatarak, “Bizler takım olarak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda büyük başarı yakaladık. Kendi evimizde seyircimizle oynadığımız maçlarda oldukça başarılı oluyoruz.`` diyerek şunları söyledi:
``Biz kendimize güveniyoruz. Geçen yıl yakalanan başarının üzerine koymak istiyorduk. Biz her maçı kazanmak için çıktık. Ancak son saniyelerde üç tane maçı kaybettik. Sırbistan maçını kötü de oynasak da son saniyede basketi atsaydık maçı kazanabilirdik ama olmadı. Milli takım olarak hiçbir zaman eziledik. Kafa kafaya oynadık. İleriye doğru iyi işler yapacağımızı gösterdik.”
Hidayet Türkoğlu, Semih Erden ile kavga ettiği şeklinde çıkan haberlerin ise gerçek dışı olduğunu kaydetti.