Halterde Zeki Tuncer Avrupa 3.’sü Oldu

23 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası`nda 56 kilo sporcu Zeki Tuncer, 3 bronz madalya kazanarak Avrupa 3.

`sü oldu.
Romanya`nın başkenti Bükreş’te devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası’nda podyuma çıkan sporcu Zeki Tuncer, 3 bronz madalya kazanarak Avrupa 3.`sü olmayı başardı.

Zeki Tuncer, koparmada ilk hakkında 70 kilo ikinci hakkında 80 kiloda başarılı oldu. Son hakkında ise 88 kiloyu deneyen Tuncer, bu ağırlıkta başarılı olamadı ve bronz madalyanın sahibi oldu.
Koparmada 1.`liği, 107 kilo ile Bulgar sporcu Ferdi Nazif elde ederken, ikinciliği 106 kilo ile Romen sporcu Gabriel Olaru elde etti.

Silkmede ise ilk hakkında 90 kiloyu kaldıran Zeki Tuncer ikinci hakkında 102 kiloda da başarılı oldu. Son hakkında ise 110 kiloda başarılı olamayan sporcu, silkmede de bronz madalyanın sahibi oldu. Silkmede 1.`liği Romen sporcu Gabriel Olaru elde ederken ikinciliği ise Bulgar sporcu Ferdi Nazif elde etti.
Toplamda ise 182 kiloya ulaşan Tuncer, 3. bronz madalyasını kazanarak, 23 Yaş Altı erkeklerde Avrupa 3.`sü oldu. Toplamda 1.`liği 239 kilo ile Romen sporcu Gabriel Olaru elde ederken, 238 kilo ile Bulgar sporcu Ferdi Nazif 2. oldu. Avrupa 3.`sü olan sporcu Zeki Tuncer’in madalyasını Halter Federasyonu Başkanı Dr. Hasan Akkuş verdi.