Güneş: "iyi Bir Sonuçla Ayrılmak İstiyoruz"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi`nde karşılaşacakları Inter`in gücünün farkında olduklarını belirtirken, iyi bir sonuçla sahadan ayrılmak istediklerini söyledi.

Güneş, karşılaşmanın oynanacağı Giuseppe Meazza Stadı`nda, futbolcular kaptan Tolga Zengin ve Didier Zokora ile düzenlediği basın toplantısında grubun favori gösterilen bir takımına karşı oynayacaklarını belirterek, "Bunun bilincindeyiz, onlara saygı gösteriyoruz. Kendimize saygı çerçevesinde Fair-play içinde Türkiye`yi futbol imajı içinde iyi tanıtmak istiyoruz. Yarın yeni bir dostluk için futbol oynayacağız" dedi.

28 yıl önce Inter ile karşılaştıklarını ancak rakiplerini cezaları nedeniyle karşılaşmayı başka bir kentte oynadıklarını ifade eden Güneş, "Şimdi 28 yıl sonra bir teknik adam olarak buradayım. Önce sağlık mutluluk güzel yarış diliyorum. Hak edenin kazanmasını diliyorum ama önemli olan dostluk ve fair playi ön planda tutmak" diye konuştu.

Rakiplerinin güçlü yanları olduğunu söyleyen Güneş, "Rakibimiz 2009-2010 sezonunda Şampiyonlar Ligi`nde şampiyon oldu. Bugün iki sonuçla onları kötü takım diye göstermek doğru değil. Yarın bir Şampiyonlar Ligi maçı oynayacağız. Lig maçında olumsuz sonuç almak bu maç için ölçü olmaz. Inter`de yeni bir arayış içinde yeni bir hocası var. Biz de yeni kadro kurduk. Yarın yeni oyuncular sahada olacak. O yüzden futbolun güzelliğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Futbolda her türlü sonucun çıkabileceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Futbol, sürprizlere açık bir oyun. Ne zaman hangi takımın ne yapacağı belli olmaz. Yarın hem biz hem Inter için en iyi futbolun sunulmasını bekliyorum. Şampiyonlar Ligi`ne renk getirmek, iyi sonuçla sahadan ayrılmak istiyoruz. Sportif başarı bekliyoruz. Ama dostluğun barışın olduğu bir maçı geride bırakmak istiyoruz" dedi.

Güneş, ellerinde bulunan yetenekli 2-3 oyuncunun Inter maçında forma giyemeyeceğini belirterek, yarın bu oyuncuların yerlerine oynayacak oyuncuların ellerinden geleni yapacağını ve iyi bir sonuçla sanadan ayrılmak istediklerini dile getirdi.

Yarın oynayacakları futbolun kendileri için test olacağına dikkati çeken Güneş, "Devler liginde dev bir takıma karşı grupta favori takıma karşı oynuyoruz. Alacağımız sonuçtan çok oynayacağımız futbol önemli. Birinci de sonuncu da grupta olabilir her takım. Sonuç ne olursa olsun yarışın devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Güneş, Athletic Bilbao maçında gördüğü kırmızı kartın nedeninin kendisine sorulması üzerine de, "Ahtletic Bilbao maçında 5. dakikada kırmızı kart oyuncum gördü. İkinci yarı sert gören oyuncum için hakeme red kart dediğim için dışarı atıldım. İtirazı bu şekilde yapmam doğru değildi. Buradaki maçta sahada olmayacağım" açıklamasında bulundu.

Güneş, Şampiyonlar Ligi`ne çağrılmasının kendileri üzerinde bir baskı oluşturmadığını belirterek, "Bizim gitmemiz gerektiği söylendi. 82 puan topladık. Sıralamada yerimizde başka biri olsa onlar gidecekti. Sorumluklarımız var. Bu bilinçle oynayacağız" ifadesini kullandı. KAPTAN TOLGA VE ZOKORA`NIN GÖRÜŞLERİ Takım kaptanı Tolga Zengin ise yarın kendiler için güzel bir maç olacağını ve aynı zamanda zor geçeceği bildiklerini belirterek, "Ama güzel olan da zor maçları kazanmaktır. Baktığınızda kağıt üzerinde Inter daha şanslı gözüküyor, daha ağır basıyor. Biz de buraya tatil gezi için gelmedik. Elimizden geleni yapacağız. takımızı, camiamızı, Türkiye`yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Bordo-mavili takımın Fildişili oyuncusu Didier Zokora ise maçın son derece zorlu olacağını ifade ederek, "Inter, İtalya`nın en güçlü takımlarından biri. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmak için buraya geldik. Tüm gayreti göstererek bir sürpriz yapmanın mücadelesi içinde olacağız ve bunun için sahada çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, Trabzonspor`un ligin güçlü ve yetenekli oyuncuların kadrosunda olan iyi bir ekip olduğunu kaydederek, "Türkiye`de herkesin gözü bu müsabakanın ve Trabzonspor`un gözü üzerinde. Bu bizim takımı son derece motive edecek bir olgu. Trabzonspor`un başarısını Türkiye`de herkes beklediği için sahadan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Inter gibi takıma son derece saygı duyuyoruz ama bizim de iyi bir mücadele vereceğimizi bilinmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu. BORDO-MAVİLİ TAKIM, INTER MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu`nda yarın Inter ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, hazırlıklarını tamamladı. Bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, karşılaşmanın oynanacağı Giuseppe Meazza Stadı`nda son hazırlıklarını gerçekleştirdi. Karadeniz ekibi, ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olan bölümde koşu ve pas çalışması yaptı.

Kaynak: İHA